На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України продовжують з'являтися все нові і нові звернення. Знай.ua дослідили, які питання хвилюють українців найбільше: в топі останніх пропозицій – боротьба із кнопкодавством, зміни умов щодо набору в армію та удосконалення шкільного харчування.

Кнопкодавів звільнити, решті нардепам – надіти браслети

Схоже, відмова від заробітної плати нардепів із партії "Слуга народу", які були помічені у голосуванні за колег, не задовольнила суспільство у повній мірі. Ініціатор петиції №22/073600 "Кнопкодавам не місце у ВРУ#ЗробимоКнопкодавівРазом", оприлюдненої 16 вересня, звернувся до Президента із більш жорсткими вимогами.

"Вимагаємо від Вас звернутися до народних депутатів 9-го скликання, які грубо порушили ст. 84 Конституції України, ст.37 Закону України "Про Регламент Верховної Ради України", ст. 10 Закону України "Про статус народного депутата України" в частині голосування за іншого народного депутата України за допомогою електронної системи підрахунку голосів, ст. 1 Закону України "Про статус народного депутата України" із закликом до написання ними особистої письмової заяви про складання депутатських повноважень відповідно до ч.1 ст.4. Закону України "Про статус народного депутата України". Десятки корумпованих чиновників та можновладців у багатьох регіонах країни вже дослухались до Вашого слова і пішли у відставку! Прийшла черга КНОПКОДАВІВ!", – пише автор електронного звернення Сергій Почебула.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У переліку позначені нардепи Сергій Литвиненко, Олександра Ковальова, Олена Копанчук та інші кандидатури, у разі, якщо такі з'являться.

Того ж дня на сайті Президента з'явилося ще одне звернення "Один із способів боротьби з прогулами депутатів" – ініціатор зазначених змін пропонує свій варіант вирішення проблеми.

"Варіанти моєї пропозиції існують і їх потрібно обговорювати, але суть в наступному: надягати на депутата електронний браслет. Як один з варіантів - "окільцьовують" народного обранця при прибутті на роботу, а знімати його по її завершенню. На сайті Верховної Ради, створити сторінку з планом залу засідань, де можна побачити (або не побачити) свого обранця", – пропонує автор петиції № №22/073472.

Армія по-новому та контроль якості харчування в школах

Одними із найактуальніших для суспільства питань, традиційно, стають проблеми, пов'язані з дітьми та військовослужбовцями.

Відмінити службу в армії за призовом впродовж двох днів запропонували одразу 3 автора:

 №22/073604 "Відміна служби в армії за призовом"

 №22/073734 "Армія по контракту"

 №22/073738 "Зробити службу в Армії України лише контрактною"

Ініціатори, яких підтримало вже кілька сотень підписантів, пропонують залишити в Україні виключно службу по контракту.

А що ж стосується дітей, то автор підняв тему, якою наразі переймається чимало батьків – "Контроль якості харчування у навчальних закладах".

"Створити спеціальні комісії по контролю за якістю харчових продуктів та готової їжі у всіх дошкільних закладах, та закладах навчання всіх рівнів у зв'язку з свавіллям керуючих цими закладами. Ввести кримінальну відповідальність за надання дітям неякісного харчування. Це є необхідна міра у зв'язку з тим, що діти, особливо школярі , відмовляються їсти у шкільних столових страви, через їх зіпсованість, яку видно візуально", – пояснює ініціатор пропозиції Тетяна Ценова №22/073666, зареєстрованої 16 вересня.

Також ініціатор петиції пропонує провести незалежні аудити без попередження у всіх навчальних закладах.

Зимовий час українці не підтримують

Щорічно обговорювана тема переходу на зимовий час не перестає хвилювати українців. 16 вересня тут було зареєстровано одразу 2 відповідних петиції.

"Скасувати перехід на зимовий час в 2020 році. Залишити на літньому часі UTC+02:00. Переведення годинників дуже позначається на здоров'ї кожної людини. Ніякої економії електроенергії переведення годинників не дає, але дуже впливає на стан здоров'я кожного громадянина України", – пише автор звернення №22/073572 Андрій Кириленко.

Аналогічна пропозиція озвучена і в №22/073542 "Про скасування сезонного переведення годинників".

"Шановний пане президенте. Прошу Вас взяти на розгляд пропозицію скасування сезонного переведення годинників. Економічна доцільність від даної процедури так і не була доведена. Враховуючи орієнтованість України на подальшу співпрацю з Європейським союзом, вважається доцільним залишитися в "зимовому часі"", – пише ініціатор Богдан Слободян.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.