Кожен третій українець замислюється про те, де б йому взяти додаткові кошти для оптимальної життєдіяльності. На жаль нинішня економіка країни не в кращому стані і нерідко люди вимушені суміщати дві, а то і три роботи або ж зовсім виїжджати з країни і відправлятися на заробітки в чужі краї. Звичайно, такий варіант підходить далеко не всім і люди шукають інші варіанти заробітку в Україні. Можна, звичайно, спробувати виграти в лотерею, але розсудлива людина розуміє, що такий варіант заробітку дійсно легкий, але малоймовірний. Для початку перегляньте свої шафи як з речами, так і з іншими елементами на предмет потрібності. Продайте все непотрібне, тим самим ви скопите фінансів і звільните простір для нових ресурсів у вашому житті.

Заробіток в інтернеті

У століття сучасних технологій перше, що спадає на думку щодо додаткового заробітку це робота в інтернеті. На сьогоднішній день багато інтернет ресурсів готові платити і платять користувачам за перегляд відеороликів або просто за перебування на тій чи іншій інтернет сторінці. Як правило заробіток з цих інтернет сторінок зовсім мінімальний, але тим не менше він підійде для мам, що знаходяться в декреті, або ж для людей з основним джерелом доходу у яких під час робочого дня є вільний час, який можна провести з користю. Плюсом такого варіанту заробітку є те, що заробляти можна навіть сидячи в телефоні, чи за ноутбуком під час свого робочого дня.

Інший спосіб заробітку в інтернеті - просування інтернет-сторінок в мережі, частіше це використовується в соціальній мережі Instagram. Всесвітнє павутиння вже давно стало джерелом не тільки інформації, а й загальною платформою для проведення угод, продажу та обміну товарами. На сайтах з пошуком роботи можна знайти пропозиції щодо просування інтернет-сторінок, наприклад магазину з одягом, ресторану або кафе, а також надання різних послуг: клінінгу, косметичних і оздоровчих процедур, а також ряду інших занять. В інтернет-магазинах можна просувати і продавати як чийсь товар, так і самому зайнятися продажем товарів купуючи їх на оптових складах і базах. Займатися такою роботою можна навіть з телефону через спеціальні додатки, як правило така робота не вимагає багато часу, але вимагає пильності, щоб вчасно побачити, коли надійшла та чи інша заявка від клієнта. Якщо ваша фантазія і уява розвинені настільки, що ви зумієте просте запрошення, наприклад на косметичну процедуру «обіграти» і розрекламувати так, що у компанії не буде відбою від клієнтів, то ви можете отримувати свій відсоток від проведених угод як в гривнях, так і в доларах. Відгуки сучасних фрілансерів наповнені вдячністю за можливість реалізувати себе в цій сфері, мати заробіток іноді це навіть пристойний заробіток. При тому, що фрілансер під час своєї діяльності «не прив'язаний» до конкретного робочого місця, так як здійснювати угоди, просувати сайти і скидати інформацію можна в будь-якому куточку країни, а то й за її межами, головне, щоб був доступ в інтернет і звичайно ж бажання працювати. Великі шанси отримати підробіток і хорошу оплату в сфері написання матеріалів і створення контенту у тих людей, які досить багато читають, тому, коли підробіток буде знайдена, не забувайте «годувати свій мозок» якісними літературними творами.

Майстрам слова на допомогу прийде заробіток в інтернеті, пов'язаний з написанням статей - рерайт і копірайт. Різні сайти пропонують написання як інформаційних, так і статей для продажу товарів або послуг на абсолютно різну тематику: кулінарні рецепти, свята і підготовка до них, соціально важливі теми різним категоріям громадян. Як правило роботодавців не цікавить, коли ви працюєте вдень або в ніч, їх цікавить, що б робота була здана вчасно, тому ви маєте право самі розпоряджатися своїм як особистим, так і робочим часом.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Якщо ви володієте знаннями в області веб-сайтів, то вашу майстерність можна застосувати в створенні сайтів з нуля, наповненні їх необхідним контентом і в потрібний момент продати або здати під користування іншим людям. Все це можна робити без фінансового внеску, правда часу потрібно вкласти чимало і можна не чекати, що гроші прийдуть легко і в короткий проміжок часу. Тим часом, поки ви володієте своїм сайтом, ви можете брати участь в партнерських програмах, а саме рекламувати якийсь товар або послугу безпосередньо на вашому сайті. В такому випадку ви можете отримувати відсоток як за перегляд реклами так і за період часу поки ця реклама розміщена на вашому ресурсі.

Є й інші варіанти підробітків в інтернеті: сортування листів, пошук картинок і фото на задану тематику, редагування матеріалів та інше. Так, що робота в інтернеті - це цілком реально, важливо лише зрозуміти в чому ви розбираєтеся або звузити коло і визначити для себе справу якою хочете займатися і яка може приносити додатковий або навіть основний заробіток.

Варто пам'ятати той момент, що разом з різними варіантами заробітку в інтернеті паралельно орудують і шахраї, які вже розробили свої схеми і хочуть скористатися вашою працею, не заплативши за неї. Тому з потенційними роботодавцями слід вести бесіду в такому руслі, щоб ви отримали свої зароблені гроші хоча б через тиждень після початку співпраці. Йти на ризик і чекати цілий місяць, щоб отримати свою оплату слід в тому випадку якщо, ви зібралися мати справу з сайтом, який хоча б рік-два функціонує на теренах. Щоб це дізнатися - перегляньте, коли датуються старі матеріали на сайті.

Заробіток в стилі hand-made

Якщо ж заробіток в інтернеті і відповідно просиджування декількох годин перед екраном монітора не для вас, то можна заробити на продажі виробів ручної роботи.

Сучасні майстри заманюють покупців, тим що виготовляють незвичайні обручі в українському або будь-якому іншому стилі, створюють обереги, ляльки-мотанки, глиняні вироби, вирізають фігури з дерева, створюють прикраси з полімерної глини. Головне, що об'єднує всіх цих майстрів, так це ручна робота і бажання створювати естетику навколо себе. Майстри можуть виносити на продаж свої готові вироби на різні ярмарки та свята, орендувати приміщення або частину його і там продавати свої роботи або ж зайнятися продажем в інтернеті. На перших етапах роботи такий вид заробітку вимагає як фінансового вкладення, так і великої кількості часу, тільки через певний час майстру можна трохи видихнути і на закупівлю матеріалів для створення нових робіт можна вкладати виручені, а не свої особисті кошти.

Деякі майстри не зупиняються на продажі своїх робіт зацікавленим покупцям, вони пробують себе в якості викладачів і проводять майстер-класи, де навчають дітей і дорослих своєму ремеслу. В такому випадку майстри вкладають додаткові фінанси в матеріали, і в цей же час отримують дохід від проведених уроків.

Як заробити на своїх інтересах

В яку б структуру ви не зверталися завжди приємніше там, де вас гідно обслуговують, надають всю необхідну допомогу і роблять все це доброзичливо і з посмішкою на обличчі. Одразу складається враження, що людина на своєму місці, а значить, що йому ця робота приносить задоволення.

Якщо ви людина, яка всерйоз цікавиться спортом, то розгляньте такий варіант підробітку, як проведення фізичних занять на природі або в приміщенні. На вибір представлені йога, пілатес, тренерство в тренажерному залі, стретчинг і інші варіанти. Ваше улюблене заняття може принести додатковий заробіток. Але, щоб до цього прийти потрібні вкладення в себе, зокрема, ви маєте детально розбиратися в тому чи іншому спортивному тренуванні, вміти надавати першу медичну допомогу в разі травматизму, а також знайти приміщення, де будуть проходити ваші заняття, адже на вулиці це можна робити тільки в теплий сезон. Такий підробіток-захоплення можна поєднувати з основною роботою і проводити фітнес заняття ввечері після роботи в певні дні, або ж на вихідних. Якщо це ваш варіант, то прямо зараз візьміть блокнот з ручкою і запишіть які дні і скільки годин ви готові приділяти цьому увагу.

Якщо ж ви досконало знаєте будь-яку іноземну мову, то в цьому ваша перевага. Ви можете викладати її іншим людям, які хочуть його знати також добре, як і ви. І щоб проводити заняття вам зовсім не потрібно знімати окремий кабінет, звичайно, це теж можна, але це вимагає додаткових вкладень. Є альтернатива - ви можете проводити заняття віддалено, тобто по скайпу з малими групами або ж з учнями в індивідуальному порядку. Якщо всерйоз цим зайнятися набрати достатню кількість груп і учнів, то ваші вміння та захоплення можуть стати основним видом зайнятості, яка буде приносити гідний дохід.

Для кулінарів також є прекрасна пропозиція як своїми руками зробити гроші! На сьогоднішній день все більшої популярності набирають кекси, торти і пряники, виготовлені за спеціальним замовленням до того чи іншого свята. Якщо ви робите це смачно, то ваша продукція і стане вашою рекламою, яка через знайомих і незнайомих розлетиться за допомогою «сарафанного радіо». Якщо ви вирішили зайнятися кондитерським справою, то можна спробувати приготувати щось в невеликій кількості і винести на продаж в вихідний день біля ринків або торгових точок, де велика прохідність людей.

Ми розповіли які існують види заробітку в Україні в якості додаткового доходу, який з них кращий варіант вирішувати кожному користувачеві відповідно до своїх умінь і бажань. Кожному хто замислюється про додатковий заробіток необхідно виділити час для себе зібрати воєдино всі думки про свої захоплення, інтереси і уміннях і після цього можна приступати до реалізації своїх планів.