Володимир Зеленський провів терміновий брифінг

Увечері вівторка, 1 жовтня, президент України Володимир Зеленський терміново провів брифінг для журналістів. Основна тема стосувалася ситуації на Донбасі.

Необхідність у такому публічному виступі з'явилася на тлі повідомлень російських ЗМІ про нібито підписання українською делегацією "формули Штайнмайєра".

Володимир Зеленський роз'яснив, що насправді криється під страшилкою "формула Штанмаєра" і поставив остаточну крапку у цьому питанні. Президент чітко сказав, що він нічого не підписував, і на російський сценарій не піде.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Депутатам нової Ради видали першу зарплату

Депутатам Верховної Ради дев'ятого скликання вперше нарахували повноцінну зарплату.

Найбільшу зарплатню у Раді отримав перший віце-спікер Руслан Стефанчук, менше всіх дісталось Анні Коваленко, заступниці голови Офісу президента.

Так, голова Ради Дмитро Разумков отримав за період з 29 серпня по 30 вересня 50 500 грн, його перший заступник Руслан Стефанчук – 59 300 грн, а віце-спікер Олена Кондратюк 49 800 грн.

Голови фракцій і груп отримали у вересні максимальну зарплату 45 тис. грн, а мінімальну - 37 тис. грн

Запуск монетизації субсидій

З сьогоднішнього дня, 1 жовтня, в України вводиться монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Виплачувати пільги на комуналку будуть двома способами: готівкою і безготівковими.

У безготівковій формі субсидії нараховуватимуть всім пільговикам автоматично, без особистого звернення. Кошти будуть надходити на персональний особовий рахунок в Ощадбанку. А звідти вони будуть автоматично перераховуватися на оплату житлових і комунальних послуг.

У готівковій формі субсидії призначать на підставі заяв, поданих пільговиками в "Прозорий офіс" міста.

У "Жіночому Кварталі" з Кравець дебютував Поплавський

У Києві з аншлагом відшумів перший із серії осінніх концертів "Жіночого Кварталу". У програму запросили гурт "Агонь" і найвідомішого ректора України Михайла Поплавського.

Шварценеггер подарував Гретті Тунберг улюблену Tesla

Актор і ексгубернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер подарував 16-річній активістці зі Швеції Греті Тунберг електромобіль Tesla Model 3.

Юна екозахисниця стала шиоко відомою після свого гнівного виступу на саміті ООН з клімату в Нью-Йорку, де звинуватила лідерів країн світу в нездатності приймати рішення в інтересах запобігання глобальної кліматичної катастрофи.