З сьогоднішнього дня, 1 жовтня, в України вводиться монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Виплачувати пільгу на комуналку будуть двома способами готівкою і безготівковими, йдеться в відповідному постанові Кабінету міністрів.

Субсидії
Субсидії

У безготівковій формі субсидії нараховуватимуть всім пільговикам автоматично, без особистого звернення. Кошти будуть надходити на персональний особовий рахунок в Ощадбанку. А звідти вони будуть автоматично перераховуватися на оплату житлових і комунальних послуг.

У готівковій формі субсидії призначать на на підставі заяв, поданих пільговиками в "Прозорий офіс" міста. Заяву потрібно подати з 1 15 жовтня і вказати в заяві номер рахунку в Ощадбанку або відділення Укрпошти, якщо людина бажає отримувати готівку по пошті. Крім того, пільговик повинен мати при собі паспорт, ІПН, свідоцтво пільговика.

оформлення субсидій
оформлення субсидій

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Відтак людина буде оплачувати фактично спожиті послуги разом з урахуванням суми субсидії. А якщо більше одного місяця у людини буде борг на суму понад 340 гривень, то виплату пільги готівкою припинять. У надалі її виплачуватимуть тільки за безналу.

Ще одним нововведенням стане скорочення нормативів на витрата газу. Так, якщо раніше на опалення кожного кубометра площі компенсували 4,5 кубометра газу, зараз — 4 куба. Тому якщо замість чотирьох кубів громадянин буде витрачати п'ять, то зайвий обсяг субсидія покривати не буде. Для прикладу, в минулому опалювальному сезоні на будинок площею 100 квадратних метрів виділяли 450 кубів газу. Цей обсяг палива компенсувала субсидія.

Кому доведеться повернути субсидію в бюджет

Незважаючи на перевірки всіх, хто просить допомогу на оплату комуналки, серед українців дотепер є тисячі тих, хто отримує субсидію на кілька адрес, або ж зовсім такої допомоги не потребує і ховає свої доходи від держави.

Нагадаємо, у Гончарука приготували українцям нові субсидії, цифри радують: хто отримає допомогу.

Також Знай.uа писав, накопичувальна пенсія та страховий стаж: як забезпечити собі нормальну старість, не сподіваючись на державу.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що маленькі пенсії - не проблема, веселі діди знайшли вихід: про старість не чули, зайнялися наркотиками.