Британські пенсіонери засуджені до восьми років позбавлення волі сумарно за спробу провезти в Європу кокаїн вартістю близько одного мільйона фунтів.
72-річний Роджер Кларк та його 71-річна колишня дружина Сью хотіли провезти дев'ять кілограмів кокаїну на борту лайнера Marco Polo, сховавши наркотики в підкладці валіз. Їх Кларк отримав на острові Сент-Люсія.

аварія круїзного лайнера
аварія круїзного лайнера

Незважаючи на те, що державний обвинувач вимагав екстрадувати пару у Великобританії, вони будуть відбувати покарання в Португалії. Британці були арештовані на борту корабля 4 грудня 2018 року португальської поліцією за наводкою Британського національного агентства по боротьбі зі злочинністю.

Кларк зізнався, що він не знав, що у валізах знаходяться наркотики. Він нібито віз валізи для свого друга, який обіцяв йому за це 800 фунтів і планував перепродати їх в універмазі harrod's.

Державний прокурор Мануела Бріто заявила, що британці за 2 роки чотири рази плавали у круїз. І використовували поїздки в якості прикриття наркотрафіку. Кларкі заплатили за чотири подорожі близько 18 тисяч фунтів. Їх пенсія при цьому становила 1150 фунтів, з яких 445 фунтів вони платили за оренду. У своє виправдання підсудні сказали, що подорожували на "накопичення від важкої роботи".

Згодом Роджер Кларк зізнався, що погодився на участь в наркотрафіку, щоб розплатитися з боргами. Кларк був засуджений до п'яти років тюремного ув'язнення, а його колишня дружина - до трьох років і дев'яти місяців.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії на 12-13%: у Зеленського встановили остаточний термін, коли чекати виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Старість – не вирок": у Києві пенсіонери пройшли парадом та влаштували квест на виживання.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського наполеонівські плани на пенсіонерів: на українців чекає підвищення.