З березня 2020 року українських пенсіонерів очікує індексація пенсій у відповідності з прожитковим мінімумом. Збільшення пенсій анонсували в комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Так, в березні очікується збільшення пенсій на 12-13%. Голова Галина Третьякова пояснює, що в березні буде індексоване підвищення пенсій за рахунок збільшення прожиткового мінімуму.

Таке підняття виплат передбачено статтею №7 законопроекту про державний бюджет України. Індексація пенсій збільшить їх на 12-13%, що становить приблизно половину від рівня інфляції в 2019 році і половину від зростання фонду зарплат.

При цьому уряду Гончарука вже вказували на необхідність скоротити розрив між реальним прожитковим мінімумом і тим, що встановлено офіційно. Лише таким чином можливо виконати конституційні зобов'язання перед пенсіонерами України.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадаємо, субсидії, пенсії і стипендії українців чекає масштабна перевірка.

Як повідомляв Знай. ua, кому скасують зовсім, а хто озолотиться в опалювальний сезон.

Також Знай. ua писав, що в Україні зміниться пенсійний вік.