При переході з одного виду пенсій на інший українці можуть збільшити свої виплати. Про це розповіла заступник голови Департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Галина Мастюгіна, передає Politeka.

В Україні багато громадян, які працюють не за фахом і отримують одночасно отримують пенсію за вислугою років, намагаються змінити вид своєї пенсії, щоб якось збільшити розмір виплат від держави.

Мастюгіна стверджує, що така можливість передбачена законодавством. У Статті 45 Закону № 1058 зазначено, що переведення з одного виду пенсії на інший здійснюється з дня подання заяви на підставі документів про страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших документів, що знаходяться на переведення з одного виду пенсії на інший в пенсійній справі, а також додаткових документів, одержаних департаментами ПФУ.

Вона підкреслює, що при переведенні з одного виду пенсії на інший за бажанням особи може враховуватися заробітна плата (дохід) за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій ст. 40 цього Закону, із застосуванням показника середньої доходу, який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) попереднього виду пенсії.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також при переході з пенсії по інвалідності на пенсію за віком застосовуватиметься середня заробітна плата (дохід), визначена частиною другою ст. 40 Закону № 1058 для призначення пенсії (за три календарних роки, що передують року звернення за призначенням пенсії).

Нагадаємо, у Зеленського перерахують пенсії українцям.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пояснили, від чого залежить розмір пенсії.

Також Знай. ua писав, що мільйони українців залишаться без пенсій.