Американське видання New York Times опублікувало статтю про зовнішньополітичної стратегії України щодо нового лідера Володимира Зеленського. Про це прес-секретар президента України Юлія Мендель повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Журналіст Ендрю Крамер, автор публікації пише про м'яку силу впливу, яку використовує нова команда. Він вважає, що Володимир Зеленський є загрозою для російського президента Володимира Путіна.

"Відносини України з Росією, яка захопила частину української території в 2014 році, і продовжує підтримувати сепаратистів, - той стрижень, навколо якого обертається чимало найбільш гострих проблем безпеки Європи. Пан Зеленський підійшов до цього з корисливою наполегливістю і стратегічною щедрістю, говорячи з російськомовним населенням, де його попередник з націоналістичним баченням не міг розраховувати на перемогу", - цитує Мендель статтю у американському виданні.

Автор матеріалу зазначає, що Зеленський у передвиборній кампанії обіцяв покласти край конфлікту, що викликало обережний оптимізм серед західних дипломатів щодо єдиною активною війни в Європі, яка кипить вже п'ять років.

Він також передає слова одного з західних дипломатів, який побажав залишитися невідомим.

"Дипломат, який говорив лише на умовах анонімності, оскільки не був уповноважений говорити публічно, описав пана Зеленського як новачка, який грає в гру з високими ставками і процвітаючого проти вмілого і досвідченого супротивника", - процитував він.

Як доказ таких успіхів, автор наводить відповідь Зеленського на роздачу російських паспортів жителям Донбасу, а також звільнення моряків затриманого російського танкера.

"Зеленський волів отримати моральну перевагу, а не починати торгівлю полоненими", - підкреслив журналіст.

Автор також зазначає, що у внутрішній політиці Зеленський вже спіткнувся, запропонувавши заборонити займати державні посади представникам команди президента.

"Його адміністрація являє собою суміш досвідчених технократів і друзів-комедіантів, чию нестача керівних навичок видно неозброєним оком", - пише він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський запропонував скасувати візи для іноземців, які часто отримують медичні послуги в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поскаржився, що його мама дуже скучила за улюбленим сином.

Також портал Знай.uа писав, що путінських ЗМІ вирішили прокоментувати приїзд чинного президента України Володимира Зеленського в Трускавець.