Незабаром українці отримають внутрішні паспорти нового зразка, пише видання Хвиля. В контексті переходу до "державі в смартфоні" всім українцям замінять внутрішні паспорти. Розробить і впровадить це компанія IІG.

Паспорт з електронним підписом стане єдиним документом, який може ідентифікувати людину. Група IІG першою в світі розробила і виготовила таке українське електронне водійське посвідчення, що західна незалежна сертифікована лабораторія FIME змушена була спеціально для цього продукту розробляти методики випробувань – у них були застарілі.

оформлення паспорта
оформлення паспорта

Компанія проведе весь цикл робіт по виготовленню документа, від програмування чіпа, приварки антени, виготовлення InLei до упаковки в пластиковий документ, персоналізації документа, розробки оптичних захисних засобів для цього документа.

паспортний стіл
паспортний стіл

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити
Показати ще

Гендиректор компанії Андрій Первушин зазначив, що після прийняття рішення перший документ буде готовий через місяць.

Тож вже до кінця року українці зможуть отримати паспорти нового зразка, з поліпшеним чіпом захисту, цифровий підписом, доступом до додатків.

За словами Первушина, Україна цілком готова до зміни паспортів. І поки в Україні не буде високого рівня поширення цього механізму серед населення, не можна говорити про масове впровадження "електронного держави".

А далі high level. Картка з електронним підписом дає можливість отримати мобайл-ID – те, про що говорить президент Володимир Зеленський – "держава в смартфоні".

Для держави головне – не зупинятися на шляху до цифрового майбутнього.

Нагадаємо, в львівській поліклініці з'являться "золоті" двері: журналісти розкрили схему бізнесменів з чужими паспортами.

Як повідомляв портал Знай.ua, служба судової охорони почала озброюватися

Також Знай.ua писав про те, що “Погано вийшла”: у Харкові зняли з поїзда пасажирку з зіпсованим паспортом.