Як вдалося дізнатися Знай.ua, в Службі судової охорони вирішили закупити боєприпаси, штормовий одяг, протиударні щити та інше обладнання для розгону демонстрантів. Про це нам стало відомо завдяки сайту державних закупівель prozorro.

Не зайвим буде нагадати, що Служба судової охорони - державний орган в системі правосуддя для забезпечення охорони і підтримки громадського порядку в судах.

На вулиці

Зараз йде тендер на закупівлю обладнання для розгону демонстрантів вартістю 705 тис. гривень, в даному випадку це 300 протиударних тактичних щитів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також закуповується патрони, які споряджені еластичним снарядом несмертельної дії. Всього планується купити 60 тис. патронів за 348 тис. гривень.

В суді

Також в Службі судової охорони вирішили закупити спеціальні папки-щити, які захищають від куль. Всього планується купити 36 подібних «захисних аксесуарів» за 409 тис. гривень.

«Папка-щит призначена для застосування співробітниками Служби судової охорони при забезпеченні особистої охорони осіб, що охороняються відповідно до повноважень і на підставі, визначені законодавством, - йдеться в пояснювальній записці. - Папка за конструктивним виконанням повинна бути виготовлена ​​з броні матеріалу на основі спеціальних матеріалів (бронесталь)».

Свого часу ми вже писали про те, що особисті охоронці ексспікера ВР Андрія Парубія носили з собою подібні папки, коли він виходив спілкуватися з народом.

Охоронець поруч з Парубієм якраз тримає подібну папку

«Такі бронепапкі використовуються для охорони перших осіб держави, - розповів нам один з колишніх співробітників УДО. - У разі загрози вона за секунду розкривається і прикриває об'єкт. Може захистити від пістолетних і автоматних куль. У зворотне становище вона також швидко збирається».

Нагадаємо, Зеленський прибув з візитом до США: онлайн-трансляція зустрічі із Трампом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дональд Трамп і Володимир Зеленський вперше зустрінуться в рамках сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського продовжують розвіювати головні міфи і пояснювати, хто зможе купувати землю в Україні.