У Зеленського продовжують розвіювати головні міфи і пояснювати, хто зможе купувати землю в Україні. Серія відео на You Tube детально розповість про всі нюанси відміни мораторію на продаж землі.

Про найпоширеніші міфи, що пов’язані із купівлею-продажем землі, та їхнє спростування, розповіли у другому відео ознайомчого проекту.

Розвіяли головні страхи українців щодо земельного закону

Міф №1 – У вас заберуть землю

Українські селяни побоюються залишитися без землі. Вони переконані, що у ситуації коли не всі мають роботу, ще й заберуть землю то буде зовсім сутужно в селі.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Справа в тім, що ситуація із власністю ніяк не зміниться після відкриття ринку землі: вона залишиться у того ж землевласника в якого була досі. Ніхто не має права її забрати. Ринок навпаки дає право власності і власник зможе розпоряджатися своєю землею, так як вважає за потрібне. Може здавати в оренду, дарувати, продавати. У відео дають пораду не продавати землю в перший же рік, оскільки з часом її ціна лише зростатиме.

Розвіяли головні страхи українців щодо земельного закону

Міф №2 – Продадуть землю за копійки

За підрахунками аналітиків землевласники, за умови, що ринок землі вже був би відкритий, отримували би в 12 разів більше доходу. Зараз оренда 1 га вартує приблизно 40 доларів, а повинна – 480. Різниця така через те, що немає ринку землі. Немає ринку – немає цін, і відповідно немає грошей.

Міф № 3 – Багачі все скуплять

Не зовсім вірно вважати, що відкриття ринку землі буде вигідним лише великим землевласникам. Це ваша земля – і що ви хочете, те з нею і робите.

Розвіяли головні страхи українців щодо земельного закону

За час відсутності ринку землі за останні роки померло близько 1 млн людей, які не лишили спадкоємця і не змогли переоформити свої ділянки. Причина – надто дороге оформлення спадку, яке можна назвати "заробітком на чужому горі". Багато таких ділянок перейшли на баланс сільських рад і використовуються вони виключно в їхніх інтересах.

Президент України Володимир Зеленський зробив чітку заяву щодо відкриття ринку землі.

Володимир Зеленський

"Купувати чи продавати землю зможуть тільки українські громадяни та українські компанії. Страшилки про китайців, які вивезуть нашу землю вагонами – це маячня" – заявив Зеленський. Володимир Зеленський

Українцям рекомендують не вестися на подібні страшилки, які створені з метою налякати. В найближчому майбутньому планується відкриття колл-центру, куди можна буде подзвонити в будь-яку пору і запевнитись у надійності завтрашнього дня. Також в Україні скоро появиться нова посада – уповноважений Президента, який буде відстоювати права селян.

Нагадаємо, раніше стартував проект, який розвіє міфи про продаж землі і відповість, чи дійсно "земля - це власність народу"

Як повідомляв портал "Знай.ua", у держбюджеті на 2020 рік закладено кошти на проведення земельної реформи

Також "Знай.ua" писав, що українцям видадуть компенсацію за землю: для кого "розщедриться" держава