Стартував проект, який розповість простим українцям правду та розвіє усі "міфи" про продаж землі, заради покращення життя простого українського громадянина. Серія відеороликів на You Tube покаже усі плюси вільного обігу земель.

Із кожних 8 людей, що покидають Україну – п’ятеро є жителями села. А вони могли б працювати на своїй землі, але залишились обманутими. І в першу чергу це стосується Конституції, а саме її 13 та 14 статей, де сказано, що "земля є власністю народу".

Проект розвіє усі міфи про продаж землі

Навіть вважаючи землю своєю власністю, український громадянин не може нею повноправно розпоряджатися, наприклад, продавати. З юридичної точки зору, право власності – це право володіння, користування та розпорядження. І цього права в українців немає.

По факту українські власники землі можуть лише або здати її в оренду, або передати у спадок. У ролику проводять паралелі із Радянським союзом, коли тодішнім поколінням видавали начебто безкоштовне житло, яке насправді таким не було. Його теж можна було використовували тільки для проживання або передачі у спадок.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Проект розвіє усі міфи про продаж землі

Ще у 2001 році депутати визнали потребу в процедурі для купівлі-продажу земель с/г призначення. Але за 18 років процедура не була розглянута.

Повідомляється, що згідно даних Аграрного клубу бізнесу за 2017 рік тіньовий ринок землі складав 10 млрд. грн. Але багато років людей залякували, що дуже скоро українці залишаться без землі, якщо почнуть активно її продавати. В той же час багато українських громадян заявляють, що при можливості купили б для себе землю.

Лише лобіюванням інтересів певних осіб можна пояснити ситуацію в Україні: коли за умови наявності родючих чорноземів селяни залишаються бідними. А мораторій на землю ставить у вигідну позицію лише олігархів та місцевих "князьків", які прокручують вигідні для них схеми з купівлі-продажу землі.

Надалі заплановано серію випусків подібних відео, щоб ознайомити українців із ситуацією на ринку землі.

Нагадаємо, раніше повідомили, які зміни очікуються на ринку землі після прийняття нового законопроекту

Як повідомляв портал "Знай.ua", купувати землю зможуть тільки громадяни України і компанії-резиденти України

Також "Знай.ua" писав, що глава Аграрного фонду Радченко розповів про майбутнє ринку землі