Вже скоро в Україні можуть заборонити фізичним особам-підприємцям надавати послуги. Натомість, дозволять тільки торгувати та займатися виробництвом. Про таке заявив глава податкового комітету Верховної Ради та нардеп від фракції “Слуга народу” Данило Гетманцев, пише “Хвиля”.

Зі слів народного депутата, таке нововведення дозволить боротися з використанням спрощеної системи оподаткування, яке передбачає зменшення податків при виплаті зарплатні.

“Зрозуміло, що є нюанс з ухиленням від податків при виплаті зарплат через СПД. Але якщо б поєднати ці речі, щоб це не можна було використовувати ФОП при виплаті зарплат. Наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, тоді я не бачу проблем для держави в цьому”, - зазначив чиновник.

Як підкреслив Гетманцев, мета його законів – це змусити великий бізнес припинити ухилятися від сплати податків.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками фракцій парламенту.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розкрили невідомі сторони обміну полоненими з Росією: "Ніхто не збирався...".

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський відповів на найболючіше питання українців: "Не буде ніколи ніякої капітуляції".