В Україні точаться розмови про те, аби ввести накопичувальну систему пенсій. Однак найближчим часом це неможливо, тому що для цього немає інфраструктури.

Про це заявила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська в інтерв’ю ІА "Інтерфакс-Україна".

"У нас ще немає створеної інфраструктури, щоб це запрацювало, але вже є багато напрацювань. Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи дуже великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде коштів", - сказала міністр.

Пенсійні виплати в Україні
Пенсійні виплати в Україні

За словами Соколовської, для того, аби ввести таку систему необхідно провести пласт роботи, зокрема, визначити, хто та скільки буде платити, а також розрахувати, чи це дійсно буде вигідно для українців.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Зазвичай, це працює так, що кошти інвестуються, а значить має бути ринок, куди можна інвестувати. На сьогодні в України такого ринку фактично немає. Ви знаєте, що був прийнятий законопроект про спліт, яким контроль за діяльністю недержавних пенсійних фондів покладено на Комісію з цінних паперів фондового ринку. Це вірогідно перші кроки, про які можна сказати, що якщо будемо рухатися в цьому напрямку ефективно, то за якийсь період часу зможемо запровадити і накопичувальну систему”, - сказала Юлія Соколовська.

За словами Міністра соціальної політики, впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні буде відбуватися з урахуванням провідних світових практик.

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії на 12-13%: у Зеленського встановили остаточний термін, коли чекати виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського наполеонівські плани на пенсіонерів: на українців чекає підвищення.