6 жовтня, неділя, на Майдані протестуючі влаштували віче проти "плану припинення війни". Ветеран АТО Павло Білоус прочитав зі сцени прийняту протестувальниками резолюцію, в яку включили пункт про те, що люди збираються сформувати Рух опору капітуляції, щоб вести протидію планам Володимира Зеленського, президента України.

Активісти вважають, що якщо на окупованих територіях Донецької та Луганської областей проведуть вибори і нададуть особливий статус, то такі дії будуть порушувати Конституацию України. Учасники віче заявили, що окупований Донбас і Крим Росія повинна залишити без супутніх умов.

У резолюції зазначено наступне: "З метою протидії капітуляції та захисту державності ветерани, волонтери, вчені, експерти, журналісти, громадські організації та активісти створили громадську надпартійний рух опору капітуляції".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Організатори віче заявили, що Рух об'єднав "десятки політичних партій і громадських організацій".

Учасники віче висунули ряд інших вимог:

  1. місцеві влади повинні враховувати інформацію про те, що "заяви про капітуляцію та плани Зеленського" повинні піддаватися критиці та засудженню;
  2. фракції "Європейська Солідарність", "Батьківщина" і "Голос" повинні сформувати у Верховній Раді опозиційну коаліцію "Ні капітуляції" і співпрацювати з Рухом.

Активісти вимагають, щоб Володимир Зеленський, ВР і Кабмін слідували закону про "реінтеграцію Донбасу" і не вели країну до "капітуляції".

У резолюції зазначили: "Росія - агресор і повинна нести повну відповідальність за злочини перед Україною та ситуацією на окупованих територіях. Донбас і Крим мають повернутися в Україну без будь-яких умов з боку Кремля".

Організатори віче також заявили, що протести планують знов провести 14 жовтня.

Нагадаємо, раніше на Майдан вийшли тисячі українців з прапорами і гаслами, звуть Зеленського: що відбувається.

Також Знай.ua писав, що Білецький закликав українців виходити на вулиці: "Всі на Київ".

Ще Портал Знай.ua повідомляв, що Зеленський не вчиться на граблях Порошенка: Білецький розкрив небезпеку формули Штайнмайєра.