В Польщі побили двох українських заробітчан, що спілкувалися між собою рідною мовою. Подія, в якій постраждали двоє братів з України - Микола і Владислав, трапилася ще 26 серпня у польському місті Владиславово.

У побитті підозрюють охоронців нічного клубу, в якому відпочивали українці. Про інцидент стало відомо лише зараз, хоч трапився він ще влітку, 26 серпня, повідомляє видання Хвиля.

Заробітчан побили в Польщі за українську мову

Очевидці повідомили правоохоронні органи, що українці поводилися спокійно і не проявляли агресії. В якийсь момент хлопці вийшли покурити, в цей час вони вели розмову українською мовою. Припускають, що саме це й могло спровокувати невдоволення та напад охоронців нічного клубу.

Постраждалі українці розповіли, що охоронці дійсно були незадоволені їхньою розмовою, через що й зав’язалася словесна перепалка, в ході якої проти хлопців застосували сльозогінний газ. А пізніше поляки почали завдавати удари руками й ногами.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Заробітчан побили в Польщі за українську мову

Після жорстокого побиття один з братів протягом 18 днів знаходився в комі, для його госпіталізації залучили гвинтокрил. Підозрюваних в нанесенні українським заробітчанам сильних травм затримано поліцією. Повідомляється, що одного з охоронців відпустили під заставу.

Нагадаємо, раніше заробітчанин розповів, де за кордоном найкращі умови праці

Як повідомляв портал "Знай.ua", обсяги переказів в іноземній валюті за 2019 рік значно зросли

Також "Знай.ua" писав, що на Закарпатті забирають паспорти