Як відомо, останнім часом українці масово покидають Україну в пошуках кращої долі. А точніше кращого заробітку. Зазвичай, вони від’їжджають до сусідньої країни – Польщі або ще далі - Чехії. Щоправда, умови праці там не найкращі, але зарплатня все ж більша.

Однак, сьогодні мова піде про Данію, країну, де влаштувався на роботу українець Олександр Крюков. Молодик не тільки успішно там працює, а й ділиться про тамтешні умови відпустки для працівника з України.

“З мого особистого досвіду, я скажу, що тут найкомфортніші умови праці для українського заробітчанина з тих, що я поки знаю. Працюючи до 15:00 і маючи повноцінну відпустку, я нарешті то відчув себе людиною, особливо після пекельного праці в Чехії”, - говорить українець.

Як молодик зауважив, по датському трудовому кодексу, кожен працівник має право на 5 тижнів оплачуваної відпустки на рік, тобто 25 робочих днів. Щоправда, не все так просто, як здається на перший погляд. Так, з кожної зарплатні віднімається 12,5% відпускних - ці гроші можна буде отримати тільки з 1-го травня наступного року після відпустки. ⠀

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Мешканці Данії, знаючи це, роблять так: вони працюють цілий рік, а потім беруть всі 25 днів відпустки, бо якщо взяти менше, то за інші дні не заплатять. Варто зазначити, що українським робітникам таке не загрожує, тому що після року праці в Данії, їм виплачується вся сума за 25 днів відпустки, навіть якщо вона не була використана.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети. При цьому 5 гривень замінять вже в цьому році, у 2020 році прийде черга 10 гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, юрист Семен Ханін відкрив українцям очі на те, що накоїла Гонтарєва: "Народ не забуде ніколи".

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні для українців готують відразу два грошових нововведення.