Для отримання пільг або субсидії готівкою слід скористатись послугами будь-якого з 38 укарїнських банків, або відділення "Укрпошти". Їх перелік затверджений міністерством соцполітики.

Щоб змінити банк, потрібно відкрити рахунок в обраному банку, взяти довідку з реквізитами і вже з неї звернутися у відділ прийому громадян УСЗН за місцем проживання для подачі відповідної заяви.

Розглянемо переклад субсидії в інший банк на прикладі двох державних банків - "Приватбанку" і "Укргазбанку".

У "Приватбанку" довідку з реквізитами можна отримати двома способами - через інтернет-сервіс "Приват24" або у відділенні.

Для замовлення довідки в "Приват24" потрібно:

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

1) зайти в меню: "Всі послуги - Послуги - Сервіс довідок - Створити довідку";

2) вибрати необхідну довідк "Реквізити", потрібний рахунок і натиснути "Продовжити". Переглянути довідку можна в меню "Архів довідок".

На довідці є електронна печатка, тому завіряти її в банку не потрібно, достатньо роздрукувати на кольоровому принтері.

Пенсіонери
Пенсіонери

В "Приват24" довідку з реквізитами клієнту видають безкоштовно. Але якщо замовити її в будь-якому відділенні банку, доведеться заплатити 100 грн. Виняток - для одержувачів пенсії у "Приватбанку": перша довідка протягом календарного місяця їм видається безкоштовно.

В "Укргазбанку" кожному громадянину України абсолютно безкоштовно відкриють соціальну карту. Для цього потрібно прийти у відділення на вул. Гризодубової, 55 з паспортом та ідентифікаційним кодом.

Довідку з реквізитами карткового рахунку в "Укргазбанку" можна отримати протягом 10-15 хв., а сама карта прийде протягом тижня.

ВАЖЛИВО: незалежно від того, в якому банку ви вирішили отримувати виплати, пам'ятайте, що банк є лише отримувачем ваших коштів. Подача заяви на надання субсидії, терміни її зарахування та інше курирує Міністерство соціальної політики України.

Нагадаємо, в садочках Львова - холодильник: Садовий сказав, коли увімкнуть опалення для малюків.

Як повідомляв Знай.uа українцям доведеться заплатити за пенсію, у Зеленського створили "другий рівень".

Знай.uа писав, пенсії, субсидії, допомога на дітей і багато що інше.