Раніше ми повідомляли, шо 1 жовтня Володимир Зеленський, президент України, оголосив під час Тристоронньої зустрічі контактної групипро те, що в Золотому і Петровському розведуть війська. Також було відомо, що розведення сил на Донбасі, а саме Золотому, Луганська область, повинно початися 9 жовтня під керівництвом ЗСУ України та Операції об'єднаних сил.

У прес-службі Міністерства оборони повідомляють, що Андрій Загороднюк, міністр оборони, заявив 8 жовтня під час робочої поїздки в Станицю Луганську, що розведення військ буде можливо, тільки коли в Петровському і Золотому не будуть відкривати вогонь протягом тижня.

Руслан Хомчак, начальник Генштабу зазначив, що для безпеки необхідно виконати розведення військ дзеркально на кілометр від лінії зіткнення обох військ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Журналістам Загороднюк поясни це так: "Українські військові підуть на відстань, яка дозволить у разі порушення домовленостей російсько-окупаційними військами відразу повернутися назад".

Нагадаємо, раніше бойовики вирішили перевірити українських воїнів на пильність в Золотому: поспішають до розведення сил.

Також Знай.uа писав, що розведення сил на Донбасі скасовано: Пристайко пояснив причини.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Білецький з ветеранами прибув захищати Донбас: "Наш останній блокпост".