Стало відомо, що за день до розведення сил ООС з ще одного населеного пункту російські бойовики відкрили вогонь по Золотому з заборонених мінськими домовленостями мінометів.

Так, швидше за все, окупанти РФ просто знову дивляться, чи вдасться їм перейти через чергову червону лінію, не зіпсувавши при цьому спроби політично прогнути Україну.

В ніч на неділю, 6 жовтня, бойовики РФ обстріляли Золоте, знаючи про те, що вже в понеділок, 7 жовтня, стартує відступ сил, яке запланував президент України Володимир Зеленським. За даними ООС, путінські бойовики застосовували міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем, а також стрілецьке озброєння.

Слід зазначити, що в 2015-2018 роках при зривах перемир'я з використанням стрілецької зброї всі домовленості щодо розведення сил і засобів постійно відкладалися. До того ж, відмовлялася саме Україна від демілітаризації районів навіть якщо окупанти ігнорували режим тиші на інших ділянках фронту.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На сьогоднішній день Станицю Луганську, де-факто, зробили "сірою зоною" з вільним доступом до селища з боку окупантів Російської Федерації, хоча бойовики не виконували зобов'язань. Також не завадило цьому і наявність важкого озброєння, і відмова "ЛНРовцев" залишити свої позиції.

Залишилося зрозуміти, промовчить офіційний Київ чергове порушення, і піде на відступ не просто без будь-яких гарантій безпеки, а при відкритих бойових діях.

Нагадаємо, що на Донбасі бойовики на тимчасово окупованій території 32 рази обстріляли українські позиції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Андрій Білецький вважає, що терористи не підуть на виконання обіцянок щодо розведення військ, бо на великій кількості ділянок їх позиції проходять практично по околицях окупованих РФ населених пунктів.

Також портал Знай.ua писав, що Міністерство закордонних справ України після інформації про підписання "формули Штайнмаєра" активно працює в інформаційному полі.