Лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький вважає, що терористи не підуть на виконання обіцянок щодо розведення військ, бо на великій кількості ділянок їх позиції проходять практично по околицях окупованих РФ населених пунктів.

Так, лідер партії вважає, що якщо терористи відведуть свої війська, то це могло б означати для них здачу головних міст.

"Та сторона, якщо вона відійде на п'ять км - вона здає Горлівку. Вона здає половину Луганська, вона здає половину Донецька. Якщо вони йдуть на 10 км, вони повністю здають міста, де знаходиться десь під 70% населення так званих "ЛДНР". Фактично це кінець війни", - повідомив Білецький.

Слід зазначити, що у вівторок, 1 жовтня, розведення військ в Золотом і Петровському анонсував глава української держави Володимир Зеленський: дія цього процесу розпочнеться у понеділок, 7 жовтня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

До того ж, згідно з умовами, сам процес розведення сил не може стартувати раніше, ніж після семи днів повного затишшя у тому районі, де він був запланований.

У середу, 2 жовтня, гібридні російські війська відкрили вогонь з міномета калібру 120 мм в районі, де розташовується ділянку запланованого розведення сил поблизу міста Золоте (Луганська область).

Нагадаємо, що на Донбасі не припиняють обстріл. Бойовики на тимчасово окупованій території 41 раз обстріляли позиції українських захисників.

Як повідомляв портал Знай.ua, незважаючи на сміливі заяви голови Донецької народної республіки Дениса Пушилина, що Київ їм не указ, ватажок "ДНР" розгубився і не знає, що робити.

Також портал Знай.ua писав, що на Донбасі у п'ятницю, 4 жовтня, бойовики на тимчасово окупованій території 32 рази обстріляли українські позиції.