У минаючому десятилітті в Україні з'явилося ще одне державне свято - День захисника. 14 жовтня, привітання на яких тепер шукають мільйони людей, прийшло на зміну радянському 23 лютому і покликане відзначити українських військових, які захищають співвітчизників на Сході країни від російського агресора.

Листівки та теплі слова на цей день чекають мільйони чоловіків по всій країні: колишні, справжні і майбутні захисники країни.

День защитника в открытках
День защитника в открытках

У цій статті ми розглянемо історію нового українського національного свята і загального вихідного дня, дізнаємося про його традиціії і поділимося кращими листівками і побажаннями до них в прозі або віршах.

Історія Дня захисника України: його зв'язок з Покровою

День защитника в открытках
День защитника в открытках

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Привітання з Днем Захисника України в картинках, листівках або своїми словами українці почали робити лише з 2014 року. Вже на наступний рік цей день був визнаний загальним вихідним.

Свято світського характеру збігається з іншим важливим церковним торжеством. Саме на 14 жовтня припадає Покрова Пресвятої Богородиці, яку визнали своїм святим покровителькою ще запорізькі козаки. За ними послідували воїни УПА, а пізніше - бійці Збройних сил незалежної України.

Традиції свята: зв'язок поколінь

День защитника в открытках
День защитника в открытках

Практика святкування Дня захисника України є новою і все ще проходить через становлення. По всій країні проходять святкові заходи, присвячені чинним військовим і полеглим за Україну, як і в минулому, так і сьогоденні.

Багато відвідують в цей день і церква. У свято Богородиці віруючі моляться за Україну, просять миру, благополуччя і захист для українських бійців, а також для своїх сімей.

Також в побуті з'явилися нові традиції. Мільйони українців розсилають один одному пам'ятні листівки, багато хто отримує тематичну картинку, яка може бути патріотична, мила або смішна. Не дивлячись на всю важливість 14 жовтня для всієї України не варто робити цей день поминальним, але і не потрібна впадати в інші крайнощі - пошлити або йти в ескапізм.

Листівки на День захисника України: приклади на всі випадки життя

День защитника в открытках
День защитника в открытках

Привітати колишнього, теперішнього або майбутнього захисника країни можна не тільки особисто або в телефонній розмові, але і по СМС або в одному з месенджерів. У цій статті, ви знайдете кращі приклади листівки на свято і найцікавіші приклади підписів і побажань до них.

***

У цей святковий день хочеться найтепліші і найщиріші слова направити тим, завдяки кому все сплять спокійно.

***

День защитника в открытках
День защитника в открытках

Ось і настало справжнє чоловіче свято - День захисника Вітчизни. Дорогі чоловіки, хочеться побажати щоб вам в житті завжди було кого і що захищати і щоб ви впевнено виконували покладені на вас чоловічі функції. І не тільки щодо захисту наше Вітчизни! Зі святом дорогі наші і улюблені чоловіки!

***

Вітаю всіх чоловіків з Днем захисника Вітчизни. Хочу побажати, великих перемог у всіх починаннях, ділових успіхів, сміливих рішень. Нехай вдома вас завжди дуже чекають, здоров'я тільки міцнішає, а ви завжди будете наповнені життєвими силами.

***

Щиро і сердечно хочу привітати Вас з Днем захисника Вітчизни - святом, яке увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на протязі всієї багатовікової української історії. У це світле свято бажаю Вам особистого щастя, сімейного затишку, козацького здоров'я, невичерпної енергії та світу!

***

Дорогі наші колеги, вітаємо вас з Днем захисника Вітчизни! Нехай здоров'я буде міцним, щастя - величезним, радість - безмежною. Бажаємо вам процвітання, благополуччя, миру, добра, сімейного затишку і тепла.

День защитника в открытках
День защитника в открытках

***

Шановні колеги, з Днем захисника Вітчизни! Бажаю вам міцності духу, мужності і стійкості. Перемог на всіх фронтах: як на роботі, так і в повсякденному житті. Бажаю твердою ходою йти до здійснення цілей. А всі перепони нехай здаються при вашому наближенні. Нехай вам завжди щастить, посміхається фортуна і все виходить!

День защитника в открытках
День защитника в открытках

***

Прийміть щирі вітання зі святами - Днем захисника України і Покрова Пресвятої Богородиці! Ці знаменні дати, нерозривно пов'язані між собою, символізують зв'язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями. Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького і всього українського народу. І сьогодні ми звертаємося до Матері Божої з проханням про мир, добро, благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу. Щоб на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов'ю, щирістю і всепрощенням. Сердечно бажаю вам щастя, радості, добра і натхнення на успішні починання на користь Батьківщині. Нехай єднає нас невгасимий світло віри і допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці.

День защитника в открытках
День защитника в открытках