В управлінні Пенсійного фонду України повідомили, що для виходу на пенсію за вислугою років, потрібно мати 26 з половиною років стажу станом на 11 жовтня 2017 року.

В той же час працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення до внесення змін мали можливість вийти на заслужений відпочинок раніше цього віку. Їм достатньо було мати необхідний стаж або так звану вислугу років. Але в жовтні 2017 року цю норму скасували.

У Пенсійному фонді України пояснили, що потрібно для виходу на пенсію

У червні 2019 року Конституційний суд України ухвалював рішення про неконституційність положення про підвищення пенсійного віку. Маються на увазі зміни до закону від 2015 року, згідно якого для нарахування пенсії за вислугу років мінімально необхідний вік становив 55 років. Дію цього положення наразі припинено.

Згідно затвердженої парламентом програми діяльності Кабміну до 2025 року, мінімальна пенсія з грудня цього року має становити 1624 грн. Зараз вона становить1936 грн , з 1 грудня вона збільшиться до 2027 грн, а у 2025 році – до 4200 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У Пенсійному фонді України пояснили, що потрібно для виходу на пенсію

Варто зауважити, що мінімальна зарплата з 1 грудня 2019 року збільшиться до 4173 гривень, а наступного року - до 4723 грн.

Нагадаємо, раніше тисячі українців можуть залишитися без пенсій через помилку 90-х років

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні збільшать соціальну допомогу молодим батькам

Також "Знай.ua" писав, що в Україніпроведуть масову перевірку пенсіонерів