В Україні збираються перевірити всіх пенсіонерів, щоб визначити, чи чесно громадянин отримує виплату, чи ні. Тих, кого викриють в брехні і наданні недостовірних даних, виплат не тільки позбавлять, але і можуть змусити повернути гроші до бюджету.

Портал Politeka назвав причини, які можуть позбавити пенсії:

1. Тіньовий дохід

Соціальна пенсія призначається громадянам України тільки, коли їх вік вже перевищив працездатний, а місячний дохід складає менше встановленого прожиткового мінімуму. Якщо державі вдасться з'ясувати, що пенсіонер нелегально працює, то пенсії його позбавлять, а виплату змусять повернути державі.

2. "Мертві душі"

Ще відомі випадки, коли пенсії отримують "мертві душі". Наприклад, пенсіонер помер, а хтось продовжує отримувати пенсію замість нього. Таких випадків було зафіксовано у Дніпрі 5, у перевірці приймав участь Пенсійний фонд і прокуратура.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

3. Виїзд за кордон

Кабінет міністрів постановив, що всі переселенці, які виїдуть за кордон, залишаться без пенсії.

4. Вже давно не студент

Студентам, які втратили годувальника, нараховується грошова допомога до 23 років, якщо вони навчаються на очному відділенні. В основному, це студенти у яких годувальник помер або пропав без вісті. Зафіксовано чимало випадків, коли студент закінчив навчальний заклад чи був відрахований, але повідомити про це Пенсійний фонд він не подумав. Отримувати пенсію в цьому випадку - незаконно.

Нагадаємо, раніше пенсія 4000 гривень: коли українцям будуть платити, як в Європі.

Також Знай.uа писав як отримати компенсацію за комуналку готівкою в опалювальний сезон.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українцям готують несподіваний сюрприз напередодні опалювального сезону.