Майже 4,5 мільйони флаконів препаратів для онкохворих пацієнтів протягом найближчого часу відправлять у регіони України. Заяву про це на офіційній сторінці у Facebook оприлюднило Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ).

МОЗ обіцяє, що в лікарні, найближчим часом, поставлять також препарати для лікування вірусних гепатитів В і С, орфанних метаболічних захворювань, легеневої артеріальної гіпертензії.

Ліки закуплені міжнародними закупівельними агенціями ПРООН та Crown Agency за кошти державного бюджету поточного 2019 року.

МОЗ обіцяє, що в лікарні, найближчим часом, поставлять також препарати для лікування вірусних гепатитів В і С, орфанних метаболічних захворювань, легеневої артеріальної гіпертензії.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

фото Getty Images
Лікарня доктора пацієнти

Пацієнтські організації повідомляють, що МОЗ довгий час не підписувало наказів, від яких залежало постачання цих життєво необхідних ліків.

"Найближчим часом міністерство готує оплату закупівель медикаментів за сімома напрямками на загальну суму 17,8 мільйонів доларів США", – йдеться у пості міністерства.

Через це організації 9 жовтня влаштували мітинг під назвою "МОЗ досяг дна" з вимогою розблокувати закупівлю ліків в МОЗі.

"Ситуація стає критичною – деякі ліки пацієнти потребують негайно, натомість вже місяць не можуть їх отримати, тому що Міністерство охорони здоров'я блокує закупівлі. Пацієнти звертаються до Кабміна з проханням допомогти їм вижити!", – йдеться у пості заходу.

Нагадаємо, рак - не вирок: львівський медик розповів про грандіозний прорив у лікуванні "чуми ХХІ століття".

Як повідомляв портал Знай.ua, дівчатка, яким випала доля народитися сіамськими близнюками, та за якими стежила вся Україна, померли ввечері у суботу, 5 жовтня.