Українцям тепер є привід порадіти, адже космічні суми в платіжках за комуналку можна скоротити. І це не просто слова, є один відмінний приклад.

Так, у місті Павлоград (Дніпропетровська область) місцеві депутати прийняли міську програму з відшкодування відсоткових ставок або частини суми кредитів ОБСЄ та житлово-будівельних кооперативів. Відомо, що ці організації залучено на впровадження енергоефективних заходів. Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

опалення
опалення

За словами експертів стає зрозуміло, що цю подію можна вважати спільною перемогою місцевої влади та громадськості в рамках проекту "Своїми силами".

Ініціатива стартувала на початку літа. Проект об'єднав громадську організацію "Ресурсний центр – епіцентр змін", голів ОСББ та міську владу. Прийнята на сесії програма допоможе павлоградським ОСББ залучити додаткові кошти на енергоефективні заходи. В рамках ініціативи мешканці зможуть взяти участь у Програмі "Енергодом" по частковому відшкодуванню затрат на утеплення багатоквартирних будинків за рахунок кредитних коштів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

опалення
опалення

Програма цікава тим, що дозволяє компенсувати до 50% вартості загальних витрат на енергоефективні заходи з коштів Фонду Енергоефективності. До того ж, перші 300 ОСББ, які подадуть свої заявки для участі у Програмі, зможуть розраховувати на додаткову компенсацію у розмірі 20% вартості витрат. В цілому, жителі павлоградських ОСББ зможуть компенсувати до 70% від загальної вартості робіт з утеплення своїх будинків.

Прийнята ж "Програма підтримки Павлоградської міської ради" дозволить компенсувати відсоткову ставку за кредитом, отриманим від банку. Самі енергоефективні заходи дозволять заощадити до 30% суми, що нараховується за послуги централізованого опалення.

Нагадаємо, Харківщина, готуйся до тепла: у Світличної сказали, коли увімкнуть опалення.

Як повідомляв Знай.uа готуйте "буржуйки": нові тарифи на тепло приголомшили киян.

Знай.uа писав, як заощадити на поїздці до Києва: лайфхак від мелітопольців вбереже ваш гаманець.