Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак зробив сенсаційне зізнання. Так, військовий заявив, що одним з найслабших місць ЗСУ є погане володіння англійською мовою. Про таке він розповів під час інтерв'ю для видання Телеком.

Як відзначається, наразі і досі частина керівного складу Збройних сил України не знають англійської.

"На жаль, на даний момент ми поки не досягли здатності більшості керівного складу ЗСУ вільно спілкуватися англійською мовою з іноземними колегами. Це - одне з проблемних місць і одночасно наших важливих завдань на майбутнє", - розповів Хомчак.

Руслан Хомчак

Також глава Генштабу розповів, що на сьогодні іноземну мову вдосконалюють ті військові, які беруть участь в міжнародних операціях і навчаннях.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це потрібно для більш ефективної роботи з іноземними партнерами. Втім, не припиняється і робота по поліпшенню ситуації з освоєнням навичок володіння іноземною мовою нашого керівного складу, - додав він.

Відзначимо, що на даний час за сприяння Британської Ради в Україні, із дев'ятьма військовими з вищого керівного складу Міністерства оборони та ЗСУ займаються індивідуально.

"Всього в Генеральному штабі і органах військового управління Збройних Сил України можуть вільно спілкуватися англійською мовою майже кожен другий з-поміж керівного складу та їх заступників", - підкреслив військовий.

За даними Знай.ua, Третьякова не пояснила, за яким саме принципам потрібно ділити військовослужбовців.

Як передавав Знай.ua, Садовий пообіцяв львів'янам безкоштовний проїзд у транспорті.

Крім того, Знай.ua писав про те, що у більшості населених пунктів немає нецентралізованих джерел питної води, де вода відповідала б вимогам.