Нардеп з політичної партії "Слуги народу" Галина Третьякова повідомила, що статус учасника бойових дій зобов'язані отримувати не всі службовці, які були на фронті. Пільги слід давати лише тим, хто втратили щось на війні.

"Якщо людина свідомо пішов на контрактну службу – це був його вибір", - заявляє нардеп.

Також вона розповіла, що треба провести аудит пільг і соціальних виплат, які на сьогоднішній день отримують військовослужбовці. До того ж потрібно переглянути перелік пільговиків.

"Якщо це був контракт, і людина свідомо йшов на отримання високого грошового забезпечення, продавав свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був його вибір і тільки так", – наголосила вона.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Третьякова додала, що потрібно розпізнавати справжніх пільговиків і "так званих".

"Зрозумійте, ми не захистимо всіх. Людина свідомо йде на військову службу не для того, щоб, наприклад, одержати житло. Ми повинні змінити конструкт. Те, що є зараз, – радянське, яке треба змінити на європейський цивілізований. Повторюю: захищати потрібно тільки тих, хто щось втратив на війні", – сказала народна обраниця.

Слід зазначити, що звільнити буде значно легше, а пільги переглянуть – що змінять в Трудовому кодексі.

"не Можна весь час роздавати гроші. Просто нема такого ресурсу. Треба концентрувати ресурси на тих, кому вони найбільш необхідні, а не роздавати всім по прожитковому мінімуму, нічого не гарантуючи. Найприкріше, що роздаємо, в тому числі і тим, хто права на це не має, а "корочки" отримав", - повідомила Третьякова.

До того ж, народна обраниця з президентської партії не роз'яснила, за яким саме принципам потрібно ділити на пільговиків і не пільговиків.

Нагадаємо, що 22-річна помічниця нардепа від "Слуги народу" Миколи Тищенка Мар'яна Михолап виявилася не дуже обізнаної в простих питання про першому українському президентові та кількості депутатів у Верховній Раді.

Як повідомляв портал Знай.ua, у ВР в черговий раз назріває скандал. Так, на цей раз, народні депутати незадоволені цінами в їдальні, де їм доводиться платити скажені гроші.

Також портал Знай.ua писав, що нардепи прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №1009, який запропонував президент України Володимир Зеленський.