Відомо, що вже з 1 грудня поточного року в Україні в черговий раз підвищать пенсії. Виплати піднімуть для пенсіонерів, які на сьогоднішній день отримують максимальні суми. До того ж, найбідніші українці на заслуженому відпочинку отримають надбавку у 74 гривні.

Після 1 березня 2020 року Пенсійний фонд та інші відомства зберуть дані по інфляції і середньої заробітної плати, і пенсії знову перерахують. Розмір надбавки буде індивідуальним.

Розрахунковий розмір виплати, без урахування надбавок, буде збільшено на певний відсоток. Його порахують як суму половини інфляції за 2019 рік і половини від зростання середньої заробітної плати.

Також зазначається, що якщо запропонований проект бюджету на наступний рік буде прийнятий у нинішній редакції, то українських пенсіонерів чекає ряд досить неприємних "сюрпризів".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Грошей на компенсацію дефіциту не вистачить, а значить, під загрозою опиниться і стабільна виплата коштів.

Другий же "сюрприз" – перерахунок пенсій у березні наступного року, для підвищення силовиків з 1 січня 2020 року з таким фінансуванням може просто-напросто провалитися.

Нагадаємо, що з'явилася інформація, що у Пенсійному фонді вирішили більш детально розповісти, як скористатися послугами однойменного мобільного додатку.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні зростуть тарифи на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема, значно більше доведеться заплатити за воду. НКРЕКП традиційно переглянула тарифи на початку опалювального сезону.

Також портал Знай.ua писав, що українцям планують підвищити пенсії. Сума, на яку збільшать виплати, складе 214, 75 грн. Великі пенсії українські пенсіонери отримають вже з жовтня.