Ганна Ладога, 23-річна харків'янка, була вбита в коледжі міста Куопіо, Фінляндія. Вбивцею дівчини був Джоел Отто Акусті Марін, 25-річний фін, студент цього ж коледжу. Чоловік наніс удар шаблею дівчині по горлу, а потім близько 30 разів проштрикнув вже мертве тіло, як повідомляють правоохоронці.

Анна Ладога

Ладога навчалася в ХНУ ім. Каразіна і поїхала до Фінляндії 2 роки тому до коханого - Мартіна Ладога. Мартін родом з Естонії, кілька років пара жила у цивільному шлюбі, як розповіла подруга загиблої дівчини. В кінці літа 2019 року пара узаконила свої стосунки і мріяла про дітей, повідомляє OBOZREVATEL.

Ганна Ладога

Як розповідає подруга: "Ганна мріяла стати менеджером по туризму. Пройшла курси фінської мови, знала англійську і ще кілька мов. Вступила в цей коледж бізнесу. Вона була дуже світлою дівчинкою, її важко не помітити. І вона всім допомагала в скрутну хвилину".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ганна Ладога

Ганна і Мартін публікували багато фотографій зі своїх подорожей на сторінки в Facebook та Instagram. Вони побували в Греції, Чехії, Ісландії, відвідували Україну, зокрема, рідний для дівчини Харків.

Ганна та Мартін Ладога

Фатальна трагедія сталася 1 жовтня. Джоел Отто Акусті Марін прийшов в колеж з шаблею, яку заховав у мішку. Її він купив напередодні в інтернет-магазині, очевидці повідомляють, що його бачили на території коледжу з довгою коробкою.

Як передають очевидці, коли Джоел витягнув з мішка шаблю, ніхто не повірив у серйозність його намірів, деякі засміялися. Спочатку вбивця напав на вчительку і завдав їй два удари по шиї, але жінці вдалося втекти і врятуватися.

Джоел (Joel Otto Aukusti Marin)

Подруга Ганни розповідає: "Ганна просто в той момент опинилася поруч. Він напав на неї, вдарив шаблею по шиї, і вона впала. Тоді всі кинулися бігти. Одна дівчинка кинула в нападника стільцем, але це ненадовго його відволікло. Коли всі повибігали з класу, він став добивати Анну, яка лежала на підлозі. Він тикав в неї шаблею, завдав їй 28 порізів, два з них виявилися смертельними".

Існує версія, що Ганна подобалася Джоелу, але подруга спростовує ці чутки: "Це неправда, що вбивця мав до Ганни якісь безмовні почуття. Він просто псих".

Коледж знаходиться в торговому центрі

Ще кілька людей постраждало від дій злочинця.

На місце злочину приїхали поліцейські, і їм довелося стріляти в Джоела, щоб зупинити його - в даний момент він з важкими пораненнями лежить в лікарні під охороною. Коли Джоел закінчить лікування, його відправлять до в'язниці.

Джоел

Фінське видання Helsingin Sanomat розповіло про те, хто такий Джоел Марін. Він член місцевого стрілецького клубу, був дуже замкнутим і дивним. Зі своїм сусідом по гуртожитку він за рік розмовляв три рази.

Скріншот новин

За словами сусіда вбивці, Джоел Марін завжди ходив у чорному з капюшоном на голові і часто мовчав.

Гуртожиток, де мешкав вбивця

У школі він був звичайним ботаніком, над яким знущалися інші діти, а коли поступив в коледж, то зовсім закрився від світу. Знайомі вбивці розповідають, що він був досить розумним. Його батько п'є і працює санітаром у психіатричній лікарні, мати і брат також працюють там. Виховувала Джоела одна мати.

Поліцейські приїхали на обшук

Правоохоронці провели обшук у кімнаті Джоела і знайшли в нього пляшки з бензином. За даними жителів, нещодавно були підпалені два будинки біля гуртожитку. Місцеві тепер підозрюють у цьому Джоела.

Нагадаємо, раніше включив режим месника: київського маніяка "розкусив" криміналіст, - що відомо.

Також Знай.uа писав, що під Вінницею чоловік вбив колегу сокирою і подався навтьоки.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на Рівненщині поліцейський застрелився з табельної зброї, - вдома залишився син з ДЦП.