Киянка Марина В'язовська змогла вирішити математичну загадку, над якою ламали голову 400 років.

Так, жінка вирішила математичне рівняння, яке визначає, як розміщується в 8- і 24-мірних просторах нескінченна кількість точок, що відштовхують один від одного.

Варто відзначити, що вчені всього світу намагалися розгадати її протягом 400 років, а В'язовській знадобилося всього два роки, пише shotam.info.

Вона закінчила Київський природничо-науковий ліцей № 145 та механіко-математичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2013 році отримала ступінь доктора природничих наук у німецькому Боннському університеті. Отримала одну з найпрестижніших математичних нагород – "Премію Салема".

Зараз Марина В'язовська працює в Швейцарському технологічному інституті.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, на всесвітньому конкурсі класичного співу "Кардіфського голосу", який проходив у Британії, переміг український співак з баритоном.

Як повідомляв портал Знай.uа, Усик підкорив українців виконанням гімну після перемоги над Візерспуном, відео.

Також портал Знай.uа писав, що Усик прокоментував першу перемогу в хевівейті.