Щодня ми споживаємо безліч продуктів, про шкоду яких навіть не здогадуємось. Але, як-то кажуть, не все те золото, що блищить.

Мигдаль - це сухий плід, а не горіх, як багато хто вважає. Він має унікальний смак і найчастіше використовується в приготуванні десертів та інших страв. Найароматнішим є гіркий мигдаль, він містить отруйний ціанід. Тому гіркий мигдаль зазвичай обробляють, щоб прибрати отруту. Цікаво, що нагрівання також руйнує отруту. У деяких країнах, наприклад, Нової Зеландії, продаж гіркого мигдалю заборонена законом.

продукти в холодильнику
продукти в холодильнику

Кешью - насіння, а не горіхи, які виростають з плоду або "яблука" кешью. Кешью попередньо обробляють парою, оскільки вони містять речовину урушиол, яке ще можна виявити в рослині отруйному плющі, що викликає симптоми алергії. Споживання великої кількості урушиола може бути смертельною.

Вишня, а також абрикос, персик і слива містять в своїх кістках ціанід. Якщо розгризти, прожувати або якось по-іншому пошкодити кісточку, то ви піддаєте себе впливу ціаністого водню. Звичайно, якщо ви проковтнете кілька кісточок - не біда, але у великій кількості, це може бути небезпечно. Симптоми легкого отруєння включають в себе головний біль, запаморочення, дезорієнтацію, тривожність і блювоту. У великих дозах-це може призвести до труднощів з диханням, підвищенню кров'яного тиску і серцевого ритму і ниркової недостатності, аж до смертельного результату.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Спаржа – це овоч, що дає отруйний плід. Овоч – це, як правило, їстівна частина рослини, яка може бути листям, стеблом або коренем. Спаржа з давніх часів використовувалася в якості овоча та лікарського засобу, завдяки приємному смаку і сечогінним властивостям. Плід представляє собою невеликі червоні ягоди діаметром 6-10 мм, які отруйні для людей.

супермаркет
супермаркет

Помідори - їх листя і стебла містять речовину "глікоалкалоїд", який може викликати крайню нервозність, головний біль і розлади шлунку. Також деяку кількість цієї речовини є в зелених помідорах, але зазвичай небагато.

Мускатний горіх містить психоактивну речовину – міристицин. Занадто велика кількість цієї речовини може викликати блювання, пітливість, запаморочення, галюцинації і головний біль. Однак не варто турбуватися. Тієї кількості, яка використовується в приготуванні страв, недостатньо, щоб привести до будь-яких з цих симптомів. Однак останнім часом підлітки використовують мускатний горіх в якості легкого наркотику.

Нагадаємо, покладено початок безсмертю: люди в білих халатах оживили мозок істоти.

Як повідомляв портал Знай.uа, одну з найбільших таємниць Всесвіту розкрито: чорні діри - не ті, за кого себе видають.

Також портал Знай.uа писав, що стародавні люди прийшли на Мадагаскар з Африки 11 тисяч років тому - це виявилося на 9 тисяч років раніше, ніж припускали вчені.