У Пенсійному фонді пояснили, що українцям нараховують пенсію, виходячи з того, який дохід люди мали за період страхового стажу з 1 липня 2000 року.

Відповідно до законодавства, для розрахунку пенсійної виплати можна використовувати страховий стаж за відпрацьовані 60 календарних місяців підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв. Цю процедуру проводять у тому випадку, якщо пенсіонеру не вистачає календарних місяців після 1 липня 2000 року, щоб нарахувати пенсію. За бажанням пенсіонера та наявності документів, він може провести цю процедуру.

Пенсії в Україні

Для того, щоб провести цю процедуру розрахунку, необхідно принести до Пенсійного фонду довідку про нараховану заробітну плату та первинні документи, що підтверджують довідку.

А щоб підрахували доходи з 1 липня 2000 року нічого доносити не доведеться - інформація зберігається в системі персоніфікованого обліку.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Військовим (крім строкової служби), співробітникам поліції, особам рядового і начальницького складу, якщо з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2016 року в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування немає даних про доходи, необхідно принести до Пенсійного фонду довідку, де буде зазначено, скільки вони отримували грошового забезпечення, а також підтвердження того, що людина сплачувала страхові внесок.

Формула, згідно із законодавством, за якою в даний момент нараховують пенсію, виглядає наступним чином (в кожному показнику формули враховується те, що українець сплачував страхові внески і вважається застрахованим):

Зп = Зс х (Ск:К) Зп - зарплата в гривнях; Зс - середня зарплата по Україні за 3 роки, які передують тому року, в якому ви звернулися за пенсією; Ск - сума коефіцієнтів зарплати за кожен місяць; К - страховий стаж за ті місяці, за якими розраховували коефіцієнт Ск.

Пенсії в Україні

Коефіцієнт зарплати за кожен застрахований місяць беруть до уваги при розрахунку пенсії. Його форумла виглядає наступним чином (в кожному показнику формули враховується те, що українець сплачував страхові внески і вважається застрахованим):

Кз = Зв: Зс Кз - коефіцієнт зарплати; Зв - сума зарплати за місяць, за яким вважали Кз; Зс - середня зарплата по Україні за місяць, за яким рахували Кз. Якщо українець платив єдиний внесок, то будуть рахувати за той місяць, коли був укладений договір про добровільну участь.

Нагадаємо, раніше чого чекати українцям у нових платіжках за комуналку.

Також Знай.uа писав, що українцям збільшать пенсії, зарплати, виплати по безробіттю і не тільки: хто опинився в списку щасливчиків.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про декрет і трудовий стаж: у пенсійному фонді розкрили всі нюанси зарахування.