Новий уряд анонсував великі зміни щодо отримання пенсії в майбутньому. Тому українці почали більше переживати, чи отримають вони допомогу від держави у літньому віці та якою вона буде.

Коли ж можна буде вийти на пенсію повідомляє видання Хвиля.

Коли можна на пенсію?

Це визначає трудовий стаж. З 2004 року в Україні працює нова система, згідно з якою важливо скільки страхових внесків сплачено до Пенсійного фонду, а не фактичну кількість років.

Відсутній стаж можна докупити. Українцям пропонують два варіанти: оплата відразу або частинами. Якщо купувати стаж одним платежем, то потрібно вирахувати яку ж суму потрібно доплатити. Для цього є спеціальна формула.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Купити одним платежем - Д = С*К*М

Д — доплата за відсутній стаж;
З — страховий внесок з мінімальної зарплати зі ставкою ЄСВ — 22%;
До — коефіцієнт вартості компенсації, який застосовується при одноразовій оплаті;
М — кількість місяців стажу, яких не вистачає для пенсії;

Якщо громадянин України хоче вибрати оплату частинами, то насамперед потрібно звернутися в фіскальну службу за місцем проживання. Так, укладається договір, де вказується термін "розстрочки". Термін повинен бути не менше одного року з щомісячними виплатами. Мінімальний щомісячний платіж не може бути менше мінімального страхового внеску. При цьому максимальний термін для виплати не обмежений.

Оплата частинами розраховується за тією формулою з єдиною відмінністю — не враховується коефіцієнт компенсації вартості одноразової оплати:

Купити стаж "на виплату" - Д = З*М

Також можна подивитися в порівняльну таблицю, де показано розрахунки покупки стажу на один, два і три роки (для прикладу) з урахуванням особливостей двох варіантів виплат.

Нагадаємо, ПриватБанк екстрено залишає Дніпро, співробітники не в силах більше терпіти: фото.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці в старості зможуть розгулятися на широку ногу: коли чекати на підвищення пенсій.

Також портал Знай.uа писав, що "Укрзалізниця" підняла ціни до небес, не кожен зможе дозволити собі поїздку: "Робимо Женю трішечки багатшим".