Нещодавно тарифи на опалення в Україні знизилися, однак це тимчасове явище. Ціна на газ в Україні буде однозначно зростати для всіх споживачів.

Про це розповів експерт з питань енергетики Валентин Землянський в інтерв'ю виданню Politeka.

За словами Землянського, окрім підвищення цін на газ, також варто очікувати підвищення тарифів на гарячу воду. У середньому українцям доведеться заплатити на 15% більше, ніж раніше. Експерт заявив, що таке підвищення досить абсурдне, тому що розраховувалося за цінами газу за минулий рік.

Підвищення тарифів на комунальні послуги
Підвищення тарифів на комунальні послуги

"Підвищення тарифів призведе в першу чергу до збільшення заборгованостей та зношування інфраструктури. Ось ці труби, котли та інше. "Нафтогаз" міг би стримати свої апетити, щоб не обтяжувати споживача", — говорить Землянський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Проблема може отримати глобальний характер, вважає експерт. Оскільки може створити негаразд з міжнародними партнерами, перед якими в України є певні зобов'язання.

"У нас знову через те, що недостатній обсяг грошей буде в облгазів, будуть виникати проблеми дисбалансу. Як і кожен рік – "Нафтогаз" у переддефолтному стані, оскільки тарифи на недостатньому рівні. Єврокомісія перша поставить питання", — зазначає Землянський.

Нагадаємо, що Зеленський запропонував дворічний мораторій для підприємців: що це значить та кого торкнеться.

Як повідомляв Знай.uа, скільки українців працюють після виходу на пенсію: цифри говорять самі за себе, до "покращення" ще далеко.

Також портал Знай.uа писав, українцям проведуть індексацію доходів: хто отримає більше вже в жовтні.