Президент України Володимир Зеленський запропонував ініціативу про введення мораторію на перевірки фізичних осіб – підприємців усіх категорій. Перевірки будуть зупинені для всіх, крім "групи ризику" строком на два роки.

В Офісі президента пояснили, що відповідне рішення Володимир Зеленський вирішив прийняти після того, як проконсультувався з експертами, представниками підприємців, нардепами і представниками Кабміну "з метою формування спільної позиції щодо політики стосовно малих підприємців".

Зокрема, представники малого бізнесу нарікали на "внесення змін в Закон України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", які передбачають введення електронного чека при будь-яких операціях купівлі-продажу.

Вже з 1 січня 2020 року Державна податкова служба повинна надати додаток для електронних чеків всім бажаючим для безкоштовного тестування. Зеленський зазначає, що це необхідно для того, щоб підприємці змогли пристосуватися до змін у законодавстві.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Президент також виступив за те, щоб протягом першого року дії закону відповідальність за неправильне ведення звітів була пом'якшена.

Нагадаємо, Кулеба розповів про роботу МЗС над подвійним громадянством в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, у Зеленського з українців здеруть три шкури з-за "формули Штайнмайера".

Також Знай. ua писав, що Зеленський змінив склад РНБО.