тыква
тыква

Осінь не багата на свята і є умовно одним з найбільш нудних пір року. З вересня по грудень мільйони людей готуються до настання холодів і приходу новорічних свят і вважають за краще проводити час вдома і насолоджуватися спокоєм і комфортом.

Однак, є восени одне свято, який у всьому світі люблять мільйони дітей і дорослих - Хеллоуїн. Він традиційно відзначається в кінці жовтня і і спочатку мав сакральне значення. Однак в минулому столітті він став просто хорошим приводом переодягнутися в персонажа, сходити на вечірку, добре відпочити і на кілька годин позбутися від рутини.

Найголовнішому символом Хеллоуїна, як в Україні, так і в світі, є гарбуз. У цій статті ми розповімо, як зробити з гарбуза прикрасу своїми руками, розповімо про історію та традиції свята і допоможемо зробити цей день незабутнім.

Хеллоуїн 2019: традиції тисячолітнього свята в сучасній Україні

тыква
тыква

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Свято, гарбуз для якого є обов'язковим атрибутом, вважається сучасним популярним заходом, який прибув до нас з Ірландії та Англії.

Історія свята свідчить, що вперше його почали святкувати стародавні кельти. 31 жовтня в стародавні часи відзначався День всіх святих. Хеллоуїн спочатку відзначався лише в країнах Західної Європи і Америки, але сьогодні поширився на весь світ.

Після настання глобалізації, створення гарбузів, переодягання в скелети і інші персонажі, стало набирати популярності і в Україні.

Не дивлячись на старовину і загальне святкування, Хеллоуїн ніколи не був вихідним днем, а його святкування завжди було добровільною справою.

Ніч з 31 жовтня на 1 листопада завжди була особливою. День нечистої сили ще у древніх кельтів поєднувався з вшануванням святих. Саме на це свято в західній традиції було дозволено поєднувати візити до церкви з обрядами, що залишилися ще з язичницьких часів.

Традиція переодягатися на Хеллоуїн сьогодні має розважальний характер, проте в старовину у переодягання в костюм був і інший мотив - обман злих духів.

Як вирізати гарбуз на Хелловін: докладна інструкція з фото

тыква
тыква

Зробити гарбуз на Хеллоуїн своїми руками без фото буде досить складно. Якщо у вас недостатньо часу на підготовку до свята, то ви або ваш також можете зробити малюнок або прикраса з паперу, про що ви також можете прочитати на нашому сайті.

К 31 жовтня костюми готують не тільки люди. Фотографії з Мережі допоможуть вам також "переодягнути" до свята свій будинок, офіс або під'їзд. Змінюються до Дня всіх святих салони краси, кафе, ресторани, кінотеатри та інші публічні місця. Майже в кожному приміщенні можна зустріти гарбузи - великі і маленькі символи Хеллоуїна, вирізати з яких можете і ви.

Оригінальна легенда кельтів, найстрашніша з яких зможе здивувати навіть фанатів сучасних фільмів жахів, говорить, що гарбуз може відлякати злих духів, нечесних людей і гарантувати спокій на весь наступний рік.

Вирізати гарбуз на Хеллоуїн своїми руками краще не на самоті, а в компанії сім'ї або друзів. Фото в Мережі виглядають досить просто і барвисто і дають привід вважати, що красива вирізана гарбуз - це просто. Однак, щоб зрівняється по ефективності свого прикраси з майстрами Гелловіну прикрас, доведеться витратити кілька годин, а то днів на практику.

Малюнок на гарбуз можна підготувати заздалегідь, накресливши лінії для вирізу по овочу або діяти експромтом. Також варто розділити обов'язки за бажанням участі в процесі і можливостям, Так, хто добре малює, нехай створить пику на гарбузі, інший може вирізати серцевину, а третій - винести сміття.

Як вибрати гарбуз?

тыква
тыква

Гарбуз на Хелловін, Київ для святкування якого підійде ідеально, можна купити на ринку або в магазині. Осінь - сезонний час для цього овоча і його буде легко знайти у продажу недорого.

Ваша гарбуз може бути будь-який: красивою, звичайної, маленької, великий, довгою або короткою. Радить придбати відразу ж кілька овочів самого різного розміру, відтінків і форм. Різноманітність дозволить привнести нові фарби в ваш святковий декор.

Радимо вибирати пропорційні, рівні й цілі овочі, робота з якими буде порівняно легкою.

Подумайте над концепцією свого прикраси

тыква
тыква

Перед вирізанням своїх гарбузів або вже під час активної підготовки до свята, ви можете проявити свою фантазію і створити з овоча, все що завгодно. Не обмежуйте свою фантазію, дивуйте себе, своїх рідних і близьких і шокуючи друзів.

В ході підготовки до Хелллоуіну не потрібно обмежувати себе монстрами, відьмами, скелетами і іншими кровожерливими персонажами міфів і легенд. Ви можете вирізати будь-яку іншу фігуру, навіть не зв'язувану зі святом, Хеллоуїн - прекрасний привід проявити власну креативність і практикувати навички дизайнера, скульптора і арт-директора.

Перший етап

тыква
тыква

Перед тим, як почати вирізати гарбуз самостійно, потрібно визначиться, де ви розмістите в ній світильник. Залежно від того, де ви вирішите його зробити, там і буде виріз. У разі того, якщо ви маєте намір користуватися свічкою, то виріз варто робити зверху. Якщо маєте намір використовувати лампочку, ліхтарик, електричну гірлянду і інше, то виріжте отвір знизу. Таким чином ніхто його не помітить, а посмішка і зуби вашої гарбуза будуть максимально реалістичні й страхітливо.

Другий етап

тыква
тыква

Візьміть ложку (бажано з гострим краєм) і дістаньте з гарбуза весь вміст - кісточки і м'якоть. Їх ви можете викинути або ж використовувати для побутових або харчових потреб. Запам'ятайте, чим чистіше буде ваша гарбуз, тим довше вона буде стояти.

Третій етап

тыква
тыква

Візьміть маркер або фломастер і намалюйте контур для узору на вашій гарбузі. Це можна робити самостійно або ж використовувати заздалегідь створений трафарет. Ретельно окресліть, де на овочі будуть знаходиться очі, ніс і посмішка. Крім того, ви можете експериментувати і намалювати на овочі щось ще, наприклад - ніс. Робіть отвори великими, щоб через них проходило достатню кількість світла.

Четвертий етап

тыква
тыква

Візьміть ніж або інше кухонне знаряддя та вирежіте гарбуз по заздалегідь накресленому контуру. Не поспішайте і будьте обережні, щоб не поранитися. Особливо слідкуйте за дітьми, які можуть поранитися, поспішаючи або пустуючи під час підготовки до свята.

П'ятий етап

тыква
тыква

Вставте всередину свого овоча джерело світла: свічку, лампочку, гірлянду або щось особливе. Подивіться як надходить світло крізь отвори. Якщо вам щось не подобається, то підправте прикраса за допомогою ножа.

Шостий етап

тыква
тыква

Зітріть сліди від маркера або фломастера, які залишалися після підготовчого етапу. Протріть свій гарбуз від слідів очищення. Також прикраса можна натерти воском, щоб воно вигідно і загадково виглядало в вашому домі, офісі чи закладі.

Прикрасьте гарбуз

тыква
тыква

Гарбуз сама по собі прикраса на Хеллоуїн, але вона буде вигідно виглядати в серед іншого декору: тирси, скелета, фігурок відьом, привидів та інших страхітливих персонажів фольклору. Одягніть на неї капелюх або будь-які інші підручні засоби.

Відео

тыква
тыква

Якщо наша інструкція для вас так і залишилася незрозумілою, то вам варто зайти на один з розміщення відеофайлів і ознайомиться з численним інструкціями з вирізання гарбузів, створення декору на Хеллоуїн, як російською, так і українською мовами. Окремі пізнавальні відео, ви можете знайти нижче.