Вчора, 15 жовтня, в Україні частково запустили системи опалення - опалювальний сезон розпочався у 19 областях та Києві. Про те, коли коли всім українцям включать батареї, розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

За словами прем'єра, рішення про початок опалювального сезону в окремому населеному пункті має прийматися місцевою владою. Перед цим Олексій Гончарук назвав міста, які зіткнуться з проблемами на початку опалювального сезону.

Гончарук нагадав про правило, за яким опалення повинно включатися, якщо протягом трьох днів поспіль середньодобова температура опускається нижче +8 градусів

"Є базове правило - якщо протягом трьох днів поспіль середньодобова температура опускається нижче +8 градусів, то опалення має включатися. У кожному конкретному випадку рішення про включення опалення приймається на місцях, місцевими органами", - сказав прем'єр.

Саме тому опалювальний сезон не може розпочатися по всій Україні в один день, зазначив прем'єр.

"Тому може бути таке, що десь опалення включили, а десь ні, тому що десь температура вище, а десь - нижче. Може десь може бути лаг в день-два через те, що органам для прийняття рішення необхідно якесь незначне час ", - додав Гончарук.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, в Україні стартував опалювальний сезон.

Як повідомляв портал Знай.ua, Гончарук прокоментував можливий зрив опалювального сезону

Також Знай.ua писав, з 1 січня 2020 року в Україні може подорожчати газ