Відомо, що у Кропивницькому кілька школярів побили учня 3 класу. У дитини струсом мозку.

Мати побитого хлопця звернулася в поліцію з вимогами покарати кривдників. Про це повідомляє "Сьогодні".

Так, потерпілий Ваня Щербаков сказав, що не розуміє, чому його побили четверо школярів.

"Вони удвох на мене напали. Потім покликали свого третього і четвертого", – поділився він.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Третьокласник стверджує, що його били двоє братів-першокласників, а також їхні товариші, один з яких – з 6 класу.

"Вдарили по голові, штовхнули. В ребро вдарили в живіт", – додав Іван.

Мама потерпілого дізналася про бійку лише по приїзді у школу. Вона обурилася, що ніхто з учителів не допоміг дитині і жінка сама викликала "швидку" і поліцію.

"Діти підійшли і сказали, що була бійка. При цьому підійшов завуч, вчитель. Ми стали розбиратися, на той момент я вже викликала поліцію і швидку. А дитину забрали в лікарню з діагнозом "струс мозку", – повідомила вона.

У школі лише виправдовуються, мовляв бійка сталася на перерві і помітили не відразу. Коли класний керівник прибігла на шум, хлопці розбіглися. А швидку не стала викликати, так як Ваня нібито відчував себе нормально.

"Можна сказати, хлопці розбігалися в цей час, і свого хлопчика я піднімаю з підлоги, запитала два рази – "чи потрібна тобі допомога медичної сестри?", на що він категорично сказав "не треба", – розповіла класний керівник Наталія Бурага.

Конфлікт зав'язався у туалеті. Першокласник настав Вані на ногу, а той відповів ненормативною лексикою. В результаті першокласник прийшов з братом, щоб помститися.

Шестикласник Ерік стверджує, що лише намагався захистити молодших.

"Я до нього підходжу і кажу – "що ти б'єш слабких?" Він послав мене, і я дав йому ось сюди, вдарив, і він впав", – розповів він.

Навіть те, що Ваня вже лежав на підлозі, братів не зупинило, і вони продовжили його бити.

"Почали його бити по ребрах", – поділився очевидець Іван Банк.

Мама двох братів просить вибачення у Вані. З ними бесіду провела. Однак у те, що били по голові, вона не вірить.

"В мене діти малі, сім років їм. Як вони можуть бити, щоб дитина потрапила в лікарню? Аж ніяк. І вони не високі, вони маленькі ростом. Молодший вдарив по нозі, а старший вдарив по дупі", – розповіла Гізела Відражко.

Матері потерпілого вибачень було мало, і вона написала заяву.

"Якщо будуть усматриваться ознаки правопорушення, то будуть притягнуті до відповідальності батьки. Там передбачено штраф – від трьох і вище неоподатковуваних мінімальних доходів", – повідомляє начальник сектору ювенальної превенції Кропивницького відділу поліції Сергій Вовкогон.

"Я боюся вести дитину в школу. Він боїться. Як я повинна йому переконати, що все буде добре, якщо я сама в цьому не впевнена", – сказала мама Вані.

Учасників цієї бійки після канікул буде примиряти психолог.

Нагадаємо, що в Запоріжжі школярі будуть навчатися на роботах. А все завдяки програмі "Мобільний університет".

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні вводять великі штрафи батькам школярів, які регулярно прогулюють навчальні заняття.

Також портал Знай.ua писав, що в Запоріжжі школяр хотів задушити однокласницю, одні стояли і дивилися, інші - знімали на камеру.