Минулий тиждень відзначився значними коливаннями валюти. Українська гривня дещо послабилася у ціні. Однак міністерство фінансів України у вівторок, 15 жовтня, залучило 1,15 млрд гривень на аукціонах з продажу облігацій внутрішньої державної позики.

Зокрема, Мінфін залучив 519,8 млн і 513,3 млн гривень відповідно, йдеться на сайті відомства.

"За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики, до державного бюджету залучено 1 149 146 137,72 грн", - йдеться у повідомленні.

Попит зосередився переважно на коротких облігаціях – тримісячних і 12-місячних. Ставка відсікання щодо тримісячних ОВДП склала 15,35% проти 15,75% двома тижнями раніше, а за 12-місячними – 15% проти 15,09% тижнем раніше.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Міністерство фінансів задовольнило всі заявки, подані за єдиною ставкою 15,1% річних – майже на 0,3 п.п. нижче, ніж два тижні тому.

Гривня
Гривня

Також Мінфін продав облігації строком на 1 рік з відсотковими ставками 17,25% річних на загальну суму 500 млн гривень. Крім цього, на таку ж суму продали облігації терміном обігу 91 день з номінальним рівнем дохідності 15,74%.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, ціни на головні продукти в Україні різко впали, на це чекали роками: що подешевшало.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні для українців готують відразу два грошових нововведення.