Виставка "Ікони на ящиках з-під набоїв" відкрилася в Офісі Президента України. Для огляду виставлено образи, написані на ящиках з-під зброї, доставлених із зони військових дій. На виставці також можна побачити фотографії, що показують діяльність Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова.

В церемонії відкриття виставки "Ікони на ящиках з-під набоїв" взяли участь заступник керівника Офісу Президента України Анна Коваленко та прес-секретар Глави держави Юлія Мендель.

Виставка в Офісі президента

Анна Коваленко підкреслила важливість підтримки Першого медичного шпиталю, який надає кваліфіковану допомогу величезній кількості постраждалих та рятує українських воїнів.

"За роки війни добровольці надали кваліфіковану медичну допомогу десяткам тисяч військовослужбовців. Коли цивільні медики з власної ініціативи працюють у зоні ООС, координують свої дії з Міністерством оборони та Генеральним штабом ЗСУ, це – історія про взаємодію та цінність людського життя", – сказала Коваленко. Анна Коваленко

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Над проектом, представленим в Офісі президента, трудилися київські художники Софія Атлантова та Олександр Клименко. Мета заходу - підтримка Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова.

Виставка в Офісі президента

Олександр Клименко розповів, що з 2015 року, коли відбулася презентація образів, експонати встигли побувати у 40 містах світу, серед них, Вашингтон, Берлін, Варшава, Відень, Сицилія.

"Ікона стає зрозумілою як мистецький артефакт, який об’єднує українців з різними країнами, з різними континентами. Це також є арт-терапією для тих людей, які воюють", – сказав художник. Олександр Клименко

Виставка в Офісі президента

Художник пояснив, що така виставка є "спробою показати миролюбність українців, які навіть в умовах війни намагаються перетворити зброю на щось інше".

Автори підкреслюють, що у цьому випадку ікона виступає не релігійним, а історичним та культурологічним феноменом, оскільки у проекті поєднуються атрибути сучасної війни та мистецтво часів Київської Русі.

Нагадаємо, раніше Рада ухвалила президентський законопроект про судову реформу

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховна Рада підтримала Закон про викривачів корупції

Також "Знай.ua" писав, що народних депутатів каратимуть за прогули