Відомий український письменник Сергій Жадан вважає, що неправильно відривати Донбас від усієї країни і говорити про нього, як про щось таке, чого потрібно позбутись.

Про це письменник сказав в інтерв'ю виданню theБабель.

Сергій Жалан відомий не лише в Україні, його твори читають у Європі та США, книги українського письменника перекладено на 15 мов світу.

Паралельно з письменством Жадан займається музикою та громадською діяльністю. У 2017 році він зареєстрував свій благодійний фонд, який ініціює освітні проєкти для мешканців Донбасу.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Сам Сергій виріс у невеличкому містечку на Луганщині — Старобільську, тому йому по-особливому болить те, що сьогодні відбувається на сході країни.

В інтерв'ю Сергій Жадан розмірковує над тим, що неправильно говорити про Донбас у відриві від усієї країни. Це помилка, якої, на його думку, припускаються політики та багато його колег зі сфери культури.

Жадан переконаний, що українці повинні врешті зрозуміти, що схід України — це теж Україна, ми — єдині, і проблеми Донбасу — наші проблеми.

″Я довго жив неподалік від кордону з Росією, схід України — це теж Україна. Ми повинні перестати хотіти ампутувати цю частину″, - сказав письменник в інтерв'ю.

Нагадаємо, Сергій Жадан зізнався, що хотів бачити Сергія Притулу спікером Верховної Ради.

Як повідомляв портал Знай.ua, Жадан зібрав болючі спогади за чотири роки війни в один проект.

Також Знай.ua писав, Жадан розповів про незагоєні рани героїв України