У США все ж придумали, як назвати проблеми зі здоров'ям, що виникають у користувачів вейпов і електронних сигарет. Зробили це в Центрі з контролю і профілактиці захворювань.

Як відзначається, проаналізувавши симптоми і ураження легень, які вже виявлені у більш ніж 1200 курців з 49 штатів, лікарі вирішили назвати загадкову хворобу EVALI. Абревіатура складається з фрази "e-cigarette, or vaping, product use associated lung injury", яка перекладається, як "пошкодження легенів, викликані вживанням електронних сигарет або вейпов".

Також, як підкреслюється, симптоми EVALI схожі з симптомами простудних захворювань, а це у свою чергу ускладнить діагностику в осінньо-зимовий період.

При цьому лікарі додали, що навіть у виписаних пацієнтів після лікування цієї хвороби може виникнути рецидив.

"По-перше, якщо вони продовжать палити, по-друге, через ослаблення легким застосуванням кортикостероїдів в ході лікування", - підкреслили медики.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, в США в 2019 році зіткнулися з епідемією захворювань у курців вейпов, яка забрала життя вже 26 осіб. На тлі цієї проблеми в різних країнах світу, включаючи Росію, обговорюється питання про можливу заборону вейпов.

Нагадаємо, у Моз оголосили війну електронних сигарет.

Як повідомляв Знай. ua, серед вейперов "кочує" справжня епідемія, ціла країна під ударом.

Також Знай. ua писав, що прем'єр заборонив громадянам курити на балконі.