В Угорщини є всі шанси отримати від Європи "подарунок" у вигляді санкцій. За початок процедури Європейський парламет може проголосувати вже цієї середи, 12 вересня.

Про це лідер Австрії Себастьян Курц заявив в інтерв'ю телекомпанії FPÖ і підкреслив, що депутати його партії напевно проголосують "за".

"Не може бути жодних компромісів щодо верховенства закону. Основні цінності необхідно захищати", - заявив Курц.

Зазначимо, що австрійський канцлер дотримується прямо протилежної позиції порівняно з коаліційною Партією свободи Австрії. Політик демонструє відсутність єдності в австрійському уряді, що стосується угорського питання.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Голова ультраправої Партії свободи Австрії Крістіан Штрахе в свою чергу запропонував главі угорського уряду та лідеру партії "Фідес" Віктору Орбану співпрацю в Європарламенті.

Себастьян Курц

Уггорське питання в Європарламенті розглянуть 11 вересня. 12 вересня депутати проголосують за доповідь, який потенційно може позбавити Угорщину права голосу в Раді ЄС. Будапешт звинувачують у порушенні основних демократичних цінностей ЄС.

Трохи раніше Себастьян Курц закликав Російську Федерацію сісти нарешті за стіл переговорів і вирішити проблему з окупованими територіями Донбасу.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців. Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави. Вносяться зміни у попередній указ від 15 лютого. Згідно з документом, осінній призов пошириться ще на один місяць і триватиме з жовтня по грудень 2018 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час антиурядової акції протесту в Санкт-Петербурзі у неділю, 9 вересня, поліцейські затримали неповнолітнього хлопчика. Учасники мітингів вимагають скасувати підвищення пенсійного віку в Росії. Крім того, деякі ЗМІ зазначають, що учасники акції також вимагають від Володимира Путіна залишити посаду президента країни.

Також портал "Знай.uа" писав, цілий ряд недоробок і несправностей виявили на російському космодромі "Східний", зокрема — неякісно залитий бетон на стартовому комплексі. Після перевірки стало очевидно, що винен колишній підрядник — Спецбуд РФ. Крім того, є ще чимало неназваних поки претензій до колишнього підрядника.