SWIFT переказ грошей - це перерахування коштів у міжнародній системі. Швидка доставка грошей за призначенням відрізняється від інших систем комфортом для користувачів та доступністю. Дізнайтеся про переваги СВІФТ перекладів. І чи зустрічаються тут підводні камені.

SWIFT переклад: усі тонкощі платіжної системи

На сьогоднішній день СВІФТ переклад є найбільш дешевим способом доставки великої грошової суми. Безсумнівний плюс системи у тому, що на тлі інших аналогічних систем тут досить доступні тарифи.

Останнім часом в Україні найбільш зручним та популярним способом перерахування коштів за кордон були дві американських компанії. Одна з них - Western Union, яка спеціалізується на наданні послуг грошового посередництва. Друга - MoneyGram, що займається операціями на міжнародних фінансових ринках.

Однак система СВІФТ виявилася більш привабливою у плані грошових переказів за кордон. Через систему SWIFT набагато простіше та економніше здійснювати не тільки переказ коштів, але й платити за послуги за кордоном.

Наприклад, бронювати номер у готелі, платити за навчання за кордоном, прес-конференції, відпочинок, медобслуговування, покупку товарів або перераховувати гроші родичам. Система гарантує високу безпеку й дозволяє фінустановам світу відправляти, а також отримувати інформацію про вчинені операції надійно та безкомпромісно.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Перш ніж розказати про всі переваги та недоліки системи, дізнайтеся: як відправляти перекази за допомогою «ПриватБанку». І до якого часу протягом операційного дня надходить платіж. Ви також дізнаєтеся, що таке комерційний інвойс.

СВІФТ система переказу грошей за кордон

Комерційний інвойс - це документ, який має місце при імпортно-експортних операціях. Щоб оформити митну відправку товарів, обов'язково знадобиться пакет документів. І найбільш важливий -інвойс.

SWIFT переказ грошей

Він складається на будь-якій мові. Але найчастіше усе ж таки англійською. Експортер відправляє його покупцеві у обов'язковому порядку разом із товаром, що відвантажуються.

Для переказу грошей за кордон, людина, яка відправлятиме кошти, повинна знати повні СВІФТ реквізити фізособи або юрособи, до яких направлено грошовий переказ: назва фінансової установи, код, банк-кореспондент та його code (у разі, якщо він матиме місце).

Ви здійсните відправку грошових коштів, зазначивши реквізити отримувача на номер його рахунку або транзитний банківський рахунок на англійській мові. Банки, із яких відправлятимуться СВІФТ переклади, можуть запитувати документи про легальність коштів.

Підтвердженням тому слугуватиме договір про надання відповідних послуг, документ підтвердження спорідненості з одержувачем, робочий договір-контракт із компанією, рахунок-фактура тощо.

Грошові перекази СВІФТ в Україні за допомогою «ПриватБанку»

PrivatBank підтримує виконання грошових переказів на кшталт SWIFT. Терміни проведення транзакції «Приватом», як у всіх банків, які співпрацюють із системою.

Тарифи від даної банківської системи безпосередньо залежать від кінцевої країни-одержувача. Якщо це Україна, і сума переказу не перевищує 500 грн., то стягується 1% від суми. При переказі за кордон стягується 0,5% від суми.

СВІФТ переклад, який було створено відправником через Приват24 або у відділенні фінансової установи, закривається ввечері о 19:30. Тобто протягом операційного дня платіж пройде до цього часу. Можна перевірити свій статус у платіжній системі онлайн.

Якщо ви створите платіж пізніше, він перенесеться на наступний день. У разі виконання відправлення переказу «Приватом» на вашу поштову скриньку надійде підтвердження про відправку.

SWIFT переказ грошей

10 головних переваг СВІФТ системи

  • Доступність - міжнародний переказ можна здійснювати у багатьох країнах за кордоном. Співзасновники - 248 фінансових установ із 19-ти країн.
  • Досяжність - система відрізняється спільною діяльністю із багатьма банками. І навіть задіює фінансові установи-кореспонденти. У результаті можна відправити та отримати переказ за допомогою SWIFT навіть там, де відсутня пряма співпраця із даною системою.
  • Точність доставки грошей. Перекази за допомогою системи СВІФТ завжди надходять на зазначений рахунок, у конкретний банк. Реквізити, які вказує відправник, сприяють надходженню цільового платежу чітко за призначенням.
  • Безпека - міжнародні перекази SWIFT надійно зберігають конфіденційні дані клієнтів. Система гарантує здійснення фіноперацій у стандартизованій безпечній, надійній формі.
  • Самостійність - система надає відмінну можливість здійснювати вибір валюти переказу. Тобто відправник має право вибору валюти незалежно від того, у якій буде зроблено відправку. Наприклад, ваша дитина - студент англійської коледжу. І ви можете доручити фінустанові купити для міжнародного переказу англійські фунти, щоб перерахувати їх на рахунок навчального закладу в Англії, де навчається ваш син чи дочка.
  • Своєчасність доставки - грошовий переказ буде доставлено у зазначений термін. А це від 3-х до 5-ти робочих днів. Щоправда, при здійсненні переказів за допомогою інших міжнародних систем можна очікувати його отримання від 15 хв. до доби. Однак дорожнеча таких переказів не виправдовує їх міжнародне використання.
  • Унікальність - у кожного банку в СВІФТ системі є свої унікальні коди. Доставка платежу за допомогою code дозволяє системі ідентифікувати фінансову установу, завдяки чому гроші безперешкодно перераховуються між різними банками різних країн.
  • Широкоформатність - можливість передачі коштів на рахунки як фізичних осіб, так і юридичних.
  • Максималізм - перевага у даній системі, коли відсутні граничні суми відправки платежів. Але у особливо великих розмірах усе ж таки знадобиться узгодження системи із валютним законодавством та надання певних документів для підтвердження легальності суми.
  • Помірність - комісія за переказ цілком прийнятна. У тому числі, коли відправляються великі грошові перекази.

СВІФТ переклад: недоліки та мінуси системи

Поговоривши про всі переваги системи, варто оцінити і її мінуси. Найперша несподіванка, яка може зустрітися на вашому шляху при переказі грошей за кордон - це можлива необхідність платити додаткову комісію. Цією додаткової комісії може й не бути. Результат залежить від того, до якої країни йде переклад.

SWIFT переказ грошей

Другий негативний момент: сума комісії залежатиме від ціноутворення фінансової установи, до якої ви звернулися із необхідністю здійснити грошовий переказ. Трапляється, що відправлений платіж проходить через банки, тобто їх додатково може бути 2 або 3.

Користувачів SWIFT-переказів можуть очікувати тут підводні камені. Підсумок ситуації залежить від мережі кореспондентських відносин фінансової установи, з якої відправляється переказ. У разі збільшення кількості посередників, міжнародні тарифи зростатимуть.

Щоправда, додаткові комісії - це зовсім не проблема користувача. Тут більше справа стосується, швидше, установи-відправника. Тобто дана проблема суто банківська. І у неї є 2 виходи.

Перший варіант включає необхідність установки тарифу на пересилання грошей у розмірі, який покривати витрати банківської установи на всіх посередників. Другий варіант: перед відправкою переказу поставити клієнта до відома про те, що передбачається додатковий розмір комісії.

Зважаючи на це досить часто найточнішу інформації про ціноутворення на SWIFT переклад у певну країну можна отримати тільки при безпосередньому зверненні до фінустанови. Співробітник банку повинен вам зазначити, чи передбачається додаткова міжнародна комісія, чи ні.

Для того, щоб отримати відповідь від банківського фахівця, вам необхідно зробити наступне: звернутися до банку та назвати країну, в яку буде здійснюватися банківський переказ. Співробітник банку з'ясує наявність у зазначеній вами країні банків-кореспондентів, потім - число посередників, які будуть задіяні у здійсненні переказу. І зможе озвучити вам суму.

SWIFT переказ грошей

Однак не варто зациклюватися на цьому питанні. Адже на сьогоднішній день більшість банків із розвиненою системою кореспондентських відносин стверджують тарифи, які у будь-якому випадку перекривають посередницькі витрати. Зважаючи на це додаткової проблеми виникнути не повинно. Ось чому в різних банках різні тарифи.

Для більшості українців має значення й той фактор, що при відправці грошей з-за кордону в Україну, витрати буде оплачувати одержувач СВІФТ перекладу. Тобто, якщо ви, наприклад, працюєте за кордоном і маєте намір переслати родичам до України певну суму грошей, то за їх нарахування та видачу готівки одержувачу необхідно буде заплатити 0,5-2% від суми переказу.

Відгуки користувачів свідчать про те, наскільки вигідно відправляти платежі за допомогою СВІФТ системи. Більш тривалі терміни відправки тут відходять на другий план. На перший виходить вартість перекладу. І «ПриватБанк» у цьому відношенні також є найбільш вигідним варіантом, про що пишуть у інтернеті користувачі системи.

На сьогоднішній день це відмінна альтернатива для відправки грошових коштів за кордон. Відправники рекомендують користуватися послугами «Привату» із огляду на те, що тут досить низька комісія.

Крім того, що заявлена обробка - до 5-ти робочих днів, насправді гроші надходять одержувачу того ж дня. Але за умови, що були відправлені не ввечері, після 19:30, а в операційний банківський час. Споживачі відзначають високу швидкість обробки платежу. І у разі потреби - відмінну консультативну підтримку.

Фото

SWIFT переказ грошей

SWIFT переказ грошей

SWIFT переказ грошей

Відео