20% українських студентів-першокурсників незадоволені вибором майбутньої спеціальності.

Про це повідомила міністерка освіти Ганна Новосад.

"Статистика каже (точніше, наші дослідження), що 20% студентів-першокурсників кажуть, що вони обрали неправильну спеціальність і взагалі вони пішли не туди". розповіла вона

Учні старших класів
Учні старших класів
Учні старших класів

За словами Новосад, через це Міністерство освіти на науки планує провести реформу старшої профільної школи. Вона назвала такий крок пріорітетним на посаді очільниці МОН.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Реформа передбачає, що учні старших класів зможуть самостійно визначати освітню траєкторію та предмети, які бажають вивчати. Новосад підкреслила, що профільна школа - одна із найбільш важливих частин Нової школи.

Міністр освіти Ганна Новосад
Міністр освіти Ганна Новосад

[quote author="Ганна Новосад"]"Впровадження старшої

Нагадаємо, що Ганну Новосад, міністра освіти і науки України, розкритикували в соціальній мережі за те, що її місячний оклад у МОН - занадто великий на тлі зарплат, які отримують звичайні вчителі.

Також Знай.uа писав, що міністр освіти Новосад влаштувала вчителям жорстку ревізію в Харкові, "відстаємо на цілий рік": що зміниться в школах назавжди.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що російськомовні школи масово переведуть на українську: Новосад назвала точну дату.