В Україні вперше пройшов позашкільний захід, де школярі здобували навички тактичної медицини за стандартами НАТО. Про таке йдеться на сайті Міністерства оборони України.

Як відзначається, захід відбувся в рамках впровадження в освітніх закладах України курсу з тактичної медицини “Умій врятувати життя”. Так, у центрі Рівного зібралися понад 150 школярів та навчалися серцево-легеневої реанімації на манекенах.

“Кожна людина повинна вміти надати домедичну допомогу потерпілому. Нашу ініціативу підтримала міська влада й виділила фінансування, закупила навчальні манекени, турнікети та бандажі. Тепер впроваджуємо в школах навчальні курси з тактичної медицини за стандартами НАТО”, — розповіла голова ГО “Рівне-Такмед” Тетяна Воронцова.

Зауважимо, що Рівне стало першим містом в Україні, де в рамках позашкільної освітньої програми стартував курс тактичної медицини для школярів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що у Вінницькому СІЗО покінчив з собою підозрюваний у катуванні своїх дітей і розповсюдження порнографічних матеріалів.

Як повідомляв портал Знай.uа, за пропозицією президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді скасували закон, який передбачав примусову хімічну кастрацію педофілів.

Також портал Знай.uа писав, що найрезонанснішим злочином Харкові за останній час є зґвалтування 12-річної школярки на пустирі в мікрорайоні "Горизонт".