Штрафи за відмову перевозити пільговиків відтепер в Україні стали вищими більш ніж в шість разів. Відповідний закон набув чинності, документ спрямований на відновлення соціальної справедливості та зниження напруги в суспільстві.

Закон "Про внесення зміни до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян" набув чинності 20 жовтня.

В Україні зросли штрафи за відмову перевозити пільговиків

Документом передбачений штраф на водіїв транспортних засобів, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, які становлять 850 гривень, за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян.

Раніше штраф накладався у розмірі 8 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 136 грн, на сьогодні зростання склало 6,5 рази.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

В Україні зросли штрафи за відмову перевозити пільговиків

Закон прийнято з метою зменшення випадків безпідставної відмови в пільговому перевезенні громадян, відновлення соціальної справедливості та зниження напруги в суспільстві.

Нагадаємо, раніше повідомили деталі нового закону про перевезення пільговиків

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Запоріжжі планують зробити платним проїзд для пільговиків

Також "Знай.ua" писав, що українці залишаться без субсидій та стипендій