У п'ятницю, 18 жовтня Верховна Рада України прийняла закон про верифікацію, або, іншими словами, про перевірку одержувачів держдопомоги. У народі цей законопроект встигли прозвати "чистка пільговиків".

Цю інформацію повідомляє "Хвиля".

Відомо, що перевірка проходитиме в три етапи:

  1. До призначення соціальної виплати.
  2. Під час отримання.
  3. Після завершення виплати.

В першу чергу прийдешні перевірки торкнуться субсидіантів. Буде перевірятися матеріальне становище інвалідів, пенсіонерів, переселенців, чорнобильців та багатодітних сімей.

Субсидіанти
Субсидіанти

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Етапи збору даних

Превентивна верифікація

На цьому етапі буде здійснюватися перевірка претендентів на державну допомогу. Якщо пільговик пройде перший етап і почне отримувати державну допомогу, його чекають ще два.

Потокова верифікація

субсидія
субсидія

Мета цього етапу - визначити громадян, у яких поліпшилося фінансове становище і кому більше не потрібна соцпідтримка. Наприклад, якщо громадян здійснив покупку на суму більше 50 тисяч гривень або став власником нового автомобіля (до 5 років), субсидія втрачається.

Ретроспективна верифікація

Проводитиметься після завершення виплати людині соцдопомоги, протягом наступних трьох років. Якщо перевіряючі виявлять, що пільговику платили не законно, всю отриману з бюджету суму зобов'яжуть повернути.

Нагадаємо, українцям масово надсилають дивні платіжки: "Сплатити за три дні, або...".

Як повідомляв Знай.uа, в Україні збільшать штрафи для батьків школярів: за що і на скільки можуть покарати.

Знай.uа писав, у Зеленського заявили про перезавантаження Мінсоцполітики: чого чекати простим українцям.