телеграм

Телеграм - один з найпопулярніших додатків в сучасній Україні. Саме його хочуть завантажити найбільша кількість користувачів. Сьогодні "Телега", як називають її в народі, стала невід'ємною частиною життя і роботи мільйонів українців різного віку - від школярів до управлінців великих компаній.

У цій статті, ми розповімо про те, що таке телеграм, чим він відрізняється від інших додатків і месенджерів, його перевагах, а також найпростіших способах його установки.

Телеграм: історія самого популярного месенджера 2019 року

телеграм

Додаток Телеграм, безкоштовно скачати яке може будь-який користувач пристроїв, що працюють на Android або IOC, було створено знаменитим Павлом Дуровим.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нинішній мільярдер є батьком-засновником соціальної мережі ВКонтакте - першого великого проекту в області соціальних медіа, створеному в російськомовному Інтернеті. Ресурс був придуманий в якості аватара Фейсбуку, який тоді лише почав набирати масову популярність. Перший час ВК представляв копію американського додатку, проте пізніше перетворився в самостійний проект, який свого часу охоплював сотні мільйонів користувачів з усього світу.

Однак перед початком україно-російської війни Кремль вирішив взяти під контроль всі соціальні медіа і змусив Дурова продати ВК підконтрольному інвестору, після чого Павло виїхав за кордон і вклав гроші в новий проект - Телеграм.

Широкого розголосу додаток Телеграм, аккаунт в якому хочуть мати все більше і більше людей, отримало в 2017 - 2018 роках, завдяки тому ж Кремлю. Російська влада хотіли контролювати месенджер і отримати управлиння над його серверами, проте отримала відмову, після чого послідували масові спроби заблокувати його, що закінчилися невдачею.

Телеграм: його переваги

телеграм

Багато хто не користуються даними додатком, задаючись резонним питанням: чим Тelegram version відрізняється від того ж Viber, WhatsUp або Facebook Messendger? - Відповіді нижче:

  • повна конфіденційність: всі повідомлення захищені наскрізним шифруванням, а доступ до повідомлень користувачів і серверів компанії - неможливий;
  • зручний функціонал;
  • відсутність реклами;
  • доступ до всіх наявних контактів;
  • широкий вибір до безкоштовних і оригінальним стікерів;
  • кращий в Інтернеті набір каналів-спільнот на найрізноманітніші теми;
  • прогресивність контенту на каналах;
  • швидка швидкість роботи;
  • можливість моментально завантажувати, отримувати і відправляти великі масиви даних;
  • зручна система відправки відео і аудіоповідомлень;
  • простота створення і спілкування системи загальних чатів, ідеальних для роботи і спілкування;
  • якісна система відеозв'язку;
  • можливість перетворення Телеграм-каналу в безкоштовну і високо функціональний медіа або торговий майданчик;
  • ймовірність створення і одночасного ведення відразу ж кілька акаунтів з декількох різних номерів.

Як встановити телеграм: версія на комп'ютер і телефон

Мессенджер Телеграм можна встановити абсолютно безкоштовно, як і на комп'ютері, так і на смартфоні. Остання версія розробки, як правило, легко і просто встановлюється навіть на найслабкіші і старі пристрої.

Включити Телеграм на своєму апараті - вкрай просто, навіть легше, ніж інші аналогічні програми.

Якщо вам необхідно встановити телеграм на апарат на Андроїд або айфоні, то потрібно увійти в магазин Інтернет-додатків Google Play Market для Android або App Store для iPhone або iPad. Після того, як ви здійснили даний вхід, вам необхідно ввести в рядку пошуку пошукові запиті Телеграм, Телеграмм або Telegram. Пошукові запити в будь-якому випадку знайдуть цю програму, яку ви повинні додати і завантажити, натиснувши на відповідний значок. Зробити це можна з комп'ютера, ноутбука планшета або будь-якого смартфона не старше 2010 року. Для цього у вас повинен бути підключений Інтернет, а онлайн-режим повинен бути безперебійним.

Якщо ж ви качаєте додаток на комп'ютер, то на сторінці завантаження потрібно вибрати з двох пунктів: Завантажити для Windows і IOS. Знайти де завантажити додаток, ви можете в будь-якому пошуковику, який вам видасть офіційні місця роздачі додатку, очищені від вірусів і інших погроз.

Завантаживши додаток, ви повинні його відкрити, після чого зможете зареєструватися в месенджер. Відзначимо, що перед тим, як підключити додаток, вам потрібно буде дозволити програмі обробити ваші особисті дані, а саме;

  • надати номер телефону;
  • дати доступ до геоданих;
  • дозволити програмі робити аудіо, відео та фото;
  • Користуватися телеграм можна буде відразу ж через кілька хвилин, так як розмір завантажувального файлу невеликий, а процес завантаження і установки - короткий.

Далі вам потрібно вибрати мову, на якому ви будете працювати в додатку: російська, українська, англійська та інші. Додаток автоматично вибирає мову, яку ви використовуєте на своєму пристрої.

Вкажіть свій номер телефону в додатку і дочекайтеся смс з кодом підтвердження, яке потрібно забити у відповідне віконце. Відзначимо, що користуються додатком без жодних логінів і паролів.

Відзначимо, що смартфон стане основним пристроєм для додатка телеграм, навіть якщо ви будете ним користуватися на ПК, ноутбуку або планшеті, до того моменту поки не вийдете з даного облікового запису.

Пройшовши ці етапи, ви повинні визначити власний нікнейм: підійде справжнє ім'я або вигаданий псевдонім. Відзначимо, що в подальшому його можна буде легко замінити. Теж можна зробити і з номером телефону, до якого прив'язаний аккаунт і з численними фото на аватар.

Встановивши додаток на свій пристрій, в нього підтягуються контакти з вашої телефонної книги.

Вчимося користуватися Телеграм без установки, онлайн

Зареєструватися для користування Телеграма потрібно обов'язково, проте користуватися ним можна і без скачування програми. Дана можливість доступна на ПК, ноутбуках і планшетах.

Так, можна користуватися месенджером або з установкою, або без неї.

Без завантаження додатку, ви можете користуватися додатоком на будь-якому комп'ютері або ноут зайти в свій аккаунт і вести, листування зі своїми контактами і додавати нових користувачів.

Відзначимо, що в онлайн-версії інтерфейс тільки англомовний, а також працює на декількох європейських мовах. Відзначимо, що настройки суттєво обрізані в порівнянні з мобільною версією, однак в іншому месенджері працює так само швидко і чітко.

Для того, щоб скористатися цією можливістю потрібно перейти на головну сторінку Телеграм https://telegram.org і знайти там Telegram Web-version. Завантажте її на пристрій, відкрийте файл, дочекайтеся кінця установки, введіть свій номер телефону, дочекайтеся перевірочного коду, введіть його і користуйтеся Телеграмом на комп'ютері.

Важливо знати, що онлайн версія суттєво обмежена за можливостями в порівнянні з тією, яку ви завантажили на телефон або свій пристрій.

Однак, з онлайн версії, ви зможете робити наступне:

  • переглядати наявні контакти з контактів телефону і створювати нові;
  • вмикати-вимикати сповіщення на робочому столі, здійснювати попередній повідомлень, в той момент, коли запущена веб-версія
  • можна встановити комбінацію клавіш, щоб здійснювати відправку повідомлень або перехід на новий рядок;
  • Ви можете встановити пароль для двоетапної аутентифікації;
  • Є можливість визначити, які ще пристрої зараз знаходяться в мережі (поза мережею) під вашим аккаунтом і завершити їх.

Пам'ятайте, що просто закривши браузер, ви не вийдете з Телеграма. Для того, щоб зберегти конфіденційність своїх листувань і каналів, вам потрібно здійснити вихід з месенджера.